Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 29 maj 2012

Nytt kommentarssvar

Gå upp i tid och jobba nu när dina barn är så stora vore ju modellen. Är det schysst mot dina barn att gå i begagnade kläder en studentexamen??? M examenskläder köpte du på myrorna... förfärligt. Stackars barn
S klänning som jag fick av min facebookkompis hade etiketten kvar och var nyköpt, aldrig använd. M hade makens kostym på studenten. Han hade köpt en kostym men valde att ha makens ändå. Även om vi hade mer pengar skulle jag köpa merparten av våra kläder begagnat. Det är inte bara ekonomiskt utan även av miljöskäl att vi väljer att göra det. L är fortfarande ett språkbarn fast hon är 9 år, Hon behöver fortfarande massor massor med extra hjälp med läsning, matte, talövningar och balansövningar, kaxighet, finmotorik och grovmotorik. Något som varken maken eller jag hinner med om jag börjar jobba mer. Gå upp i tid är inget alternativ för oss. Jobba extra kan jag göra men tyvärr får jag inte jobba för något uthyrningsföretag för det ses som konkurerande verksamhet. Mitt jobb tar inte in timanställda eller fast personal när det fattas folk bara uthyrningsföretaget. Dessutom är det inte det minsta synd om våra barn. Dom har mat i magen, kläder på kroppen och hur mycket kärlek som helst. Dom har föräldrar som bryr sig till skillnad från många andra barn. Ibland verkar det som om vissa som kommenterar tror att jag är en människa utan känslor som man kan kommentera vad man vill till. Min farmor brukade säga har du inget snällt att säga var tyst.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker att det är jättebra att det inte måste handlas en massa nytt bara för att det måste vara så.Jag handlar hellre mindre för att kunna vara hemma mer.Ta inte åt dig ,för många fattar inte bättre.Gunilla.

Anonym sa...

Du/ni ska ha en eloge för att ni är miljömedvetna.

Men du måste förstå att det är provocerande att ni är "fattiga" för att du VÄLJER att inte jobba. För att du helt enkelt inte vill (det är uppenbart när man läser det du skriver). Social fobi?

"Går inte runt utan M". Är det ok tycker du, att lägga försörjningsansvar för familjen på ett av barnen för att du inte vill jobba?

Hur hade du tyckt att det var som 18-19-åring att din mamma sa att "vi hade inte gått runt utan de här pengarna från dig"? Hade det känts roligt att planera för att flytta hemifrån och skapa ett eget liv?

Anonym sa...

Jag måste bara säga att fortsatt med allt det fina du gör. Jag har läst din blogg några månader nu och är mycket inspirerad och imponerad. Du har många fina tips på hur man kan leva bra och billigt. Det är en livsstil som ni har valt. Fortsätt med detta. Ni vågar gå emot strömmen och det provocerar många. Strunt i vad alla tycker. Det är ert liv och ert val.