Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 30 maj 2012

Nytt fokus

Just nu får jag en massa kommentarer som jag känner att jag måste försvara mig mot. Det tar fokus från det verkliga syftet med den här bloggen och det tar tid som jag skulle ha kunnat vara tillsammans med min familj. Från början var det för att min bästa kompis som bor 2 timmar ifrån oss skulle kunna följa med i vad som hände i vårat liv. Sen blev det mer inriktat på hur man skulle kunna leva på en lön. Efter att fler och fler vitvaror gick sönder och huset behövdes börjas repareras så började jag jobba extra. Familjen (och även jag) fick då smak för det ljuva livet och timjobbet blev en halvtidstjänst. Efterhand blev bloggen inriktad på både att spara pengar och miljön eftersom dom går hand i hand. Nu har jag varit sjukskriven i 2,5 månad och precis börjat jobba igen. Lönekontoret har gjort fel med min lön så denna månad drog dom all sjukpenning och semesterdagar som dom skulle ha dragit i april. En normalmånad när jag jobbar får vi tillsammans ut (utan M:s lön) 29.000 kronor. Räkningarna för hela året/12 + maten ger utgifter på 27.074 kronor/månad. Vi har alltså i normalfall 2000 kronor att "spendera". 700 kronor av dom sparar vi för att kunna betala av lån eller byta ut den gamla elpannan när den drar sin sista suck eller för att maken, L och M och kanske jag ska kunna hälsa på S i USA. Vi har nästan 7000 kronor sparade. Pengar som vi skulle ha kunnat använda till att betala räkningar med om vi väljer att göra det. M får flytta hemifrån när han vill. Vi är inte beroende av hans lön för att det ska gå runt i normala fall. Just denna månad när lönekontoret har gjort fel hjälpte hans lön oss. Han jobbar bara 50% och ska flytta hemifrån den dagen han får en heltidstjänst säger han. Han har nästan 20.000 kronor på sitt sparkonto.
Jag funderar på hur jag ska kunna ta bort fokuset och min energi från kommentarerna som jag känner att jag måste försvara mitt val av livstil för? Jag har kommentarsgranskning men det var för att jag fick en massa sexkommentarer och kommentarer med virus innan jag skaffade det. Vissa av mina bloggvänner har skaffat lösenordskyddade bloggar just för alla "elaka" kommentarer dom får. Även om jag väljer att inte publicera alla kommentarer så fastnar dom i mitt medvetande och sitter och gnager. Det är inte kul att ha en klump i magen varje gång man ser att det har kommit en kommentar till bloggen. Så hädanefter kanske jag väljer vilka kommentarer som ska publiceras och vilka som inte ska det.
Sen är det inte social fobi jag har. Det är stressmage, ärrbråck, diafragmabråck, framfall och eftersom gallan är bortopererad så istället för gallont får jag spring på toa symtom. Alla dom tillsammans gör att jag inte kan röra mig lika aktivt ute som alla andra utan måste ha pejl på vart det finns en toa. Mina bråck är så stora att jag ser ut som jag är gravid jämt.
Min mamma och mina barn läser den här bloggen. Skulle du som kommenterar vissa saker vilja att din mamma och dina barn fick läsa såna saker om dig, sig själva och sitt barn??
Sluta med bloggen är inget alternativ eftersom när M var i Norge i 4 månader läste han varje dag för att se vad som hände hemma. Snart åker S till USA ett år då kommer hon att vilja följa med i vad som händer på hemmaplan.

6 kommentarer:

Lotta sa...

Finns ingen annan människa en du/ni som kan veta hur du/ni vill leva erat liv och huvudsaken är väl att ni alla mår bra o det verkar ni ju göra, så försök att strunta i alla elaka människor. Finns ingen som har rätt att lägga sig i erat liv så länge det inte är i familjer där man vet att någon far illa, men så är det ju inte erat fall, så strunta i alla dumma... Kram!

Evelina sa...

Jag antar att ni har ett medmerakort, sätter ni in pengar och betalar med det också? Om inte så rekommenderar jag att ni gör det eftersom det ger 1% extra i återbäring. alltid blir det några kronor...det går även att ha Visa på medmera så kan man betala med det överallt och få 0,5 % återbäring på köp som görs utanför coop. vi gör så och jag tycker det fungerar jättebra! ett tips bara :-)

A sa...

Att ha så oerhört höga räkningar måste vara jobbigt. Det blir ju svårt att förändra situationen när det som är "lätt" att ändra är det man köper såsom mat och kläder. Där har du ju redan sett till att utgifterna är väldigt låga (är lite imponerad över att ni lyckas hålla matbudgeten!). Hoppas att vinden vänder med t ex bilens reparationsbehov. De elaka kommentarerna kommer nog alltid finnas, det kanske går att stänga av kommentarsfunktionen helt under några veckor så kanske de slutar?

Anonym sa...

Tycker absolut inte att du ska behöva försvara din livsstil..det är ju egentligen synd om de som anser att materiella saker är mer värt....ta bort kommentarerna bara..tänk istället på oss alla andra som tycker att du är en imponerande kvinna. kram Pia

Mia sa...

Om du står framför ett gäng människor, där 20 ler mot dig, och en enda ser arg ut, så kommer du bara att reagera på den arga, för vi är konstuerade så, att de som känns som ett personligt hot mot din person blir "farligt". Det är våran reptilhjärna som sätter fart och vill skydda oss.

Men du behöver inte vara orolig, väljer man att vara anonym vågar man inte ens stå för sin åsikt.

Anonym sa...

Hej! Jag läser din blogg då och då. Vet inte hur jag hittade hit.. Tycker det är intressant att följa din blogg. Får massor med tips på hur man kan spara pengar, baka, byta saker.. Bry dig inte om kommentarer.
Mvh 36-årig tjej i Östersund.