Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 17 maj 2012

Naturen är vår vän

Efter att L fastnade med foten i leran när hon var i skogen med klassen vägrar hon att gå i skogen. Det är några skogsdagar kvar + att dom ska på läger nästa helg och då gå i skogen så hennes rädsla måste botas. Hon har alltid älskat att vara i skogen och längtat till skogsdagar och scouter så det är synd. I tisdags ville hon inte gå till scouterna eftersom dom skulle vara ute. Igår i skolan var det fotbollsmatch mellan elever och lärare men då var hon hemma för magknip. Jag har sett granskotten mogna så jag ville göra granskottsirap så ikväll tog jag med maken och L till skogen för att plocka granskott. Det var skogen som L var i varje skogsdag på dagis och hon kände igen en massa saker. Det där är stoppstenen, där är tandstenen och där är nässtenen. Hon guidade oss genom skogen och kvittrade på som vanligt. Naturen är vår vän sa hon. =) Sen klagade hon på alla som skräpar ner i naturen och sjöng en egen påhittad sång om naturen och nedskräpning. =) Tyvärr var granskotten för små än så det får bli ett nytt besök nästa vecka. Men en del av L:s skogsrädsla är borta så trippen gjorde nytta ändå. =) Våran uppgift till lägret som ska ha dinousarietema är att fixa dinousarievrål.
Svärfar fyller år idag så eftermiddagen har ägnats åt kalas. Presenterna var hemgjorda eller gratis. =) Långpannebröd som är svärfars favoritbröd. Knäckebröd som är svärmors och svärfars andra favoritbröd och en rökt makrill. Vi äter fisk varje onsdag. Igår var det torskfileer som jag inte tinat helt. Jag skärde dom till fiskpinnar och panerade dom. Stekt fisk gillar S och L som är fiskhatare. Det smakar som fiskpinnar. Igår kväll var maken och S på ett byte utan byte som var ett skänkes. En sodastream som var använd ett par gånger bara. =) Vi har en men jag tänkte ha den som reserv om våran pajjar men S vill ha den tills hon flyttar hemifrån. Kolsyrepatronen var full så den kommer vi att ta när våran är slut. Vi såg att våra flaskor hade gått ut för ett halvår sedan. Dom här flaskorna gick ut augusti 2013 så flaskorna blir också våra. =) Maken har lekt fotograf och tagit S visumbild. Som bakgrund hade vi en gammal filmduk. =)

1 kommentar:

Marika på Odlingspyssel sa...

Sitter och funderar på att ni tog visumbilden till usa själva. Är ni helt helt säkra på att ni får göra det? Jag vet att när jag åkte och pluggade i Usa var det tusen och en saker som var tvunget att göras på ett mycket speciellt sätt, bland annat visumansökan och sedan när vi hämtade visumet på amerikanska ambassaden var ju otroligt detaljstyrt. Kolla för säkerhets skulle en gång till vad som gäller.
Jag råkade tex öppna kuvertet som skulle till tullen i usa, och då fick jag göra om hela ansökningsförfarandet en gång till...