Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 15 maj 2012

Dum blondin möglar och sparar pengar

Jag blev uttagen av Smartson att få en gratis synundersökning och få prova endagslinser gratis i 10 dagar. Jag hade tid hos optikern idag. Jag har inte varit på synundersökning och hos en optiker på över 10 år. Jag beställer mina linser från nätet. Det blir mycket billigare. Det senaste halvåret har jag inte kunnat haft mina linser utan har fått haft glasögon. Jag har 3 par som jag skiftar mellan. Alla har jag vunnit hos lensway. Jag hade nästan samma syn som för 10 år sedan. - 2,75 på ena ögat (samma) och - 3,25 på andra ögat (-3,0 för 10 år sen). Optikern trodde att anledningen till att jag inte kan ha linser mer än max en vecka nu förtiden var antingen att mina ögon bildar så mycket beläggningar att linserna är fulla efter en vecka. Belägningarna försvinner inte av linsvätskorna. Eller så berodde det på att jag har vanliga linser och mina ögon behöver såna i silikon.
Linserna jag ska få prova i 10 dagar nu är gjorda i silikon. Synundersökningen kostar normalt 300 kronor vad linserna kostar normalt vet jag inte. Men en rejäl besparing. =) Sen att jag verkligen behövde gå till optikern och fick en spark där bak i och med detta är också superbra. Optikern ligger inne i stora staden och jag parkerade bilen. Jag såg ingen automat och fick fråga en dam vart den var. Hon visste inte heller det men vi hittade den. Efter mig var det en lång kö och jag drog mitt kort upp och ner flera gånger innan en kille sa du måste vända kortet och drog det åt mig. Då såg jag inte knapparna som jag skulle trycka in pengarna på utan en gammal dam hjälpte mig. Hur pinsamt som helst.


Innan optikern var jag på ett byte. Jag hade en flytväst och en smyckeshållare.Jag fick en liter mjölk och 4 pastapaket (jag ville bara ha ett). Flytvästen har vi inte använt många gånger men den var full av små bruna smutsfläckar. Jag undrade innan om jag skulle tvätta den men det skulle hon göra själv. När jag kom hem skrev hon att hon lämnat in flytvästen på kemtvätten och att dom tvättat den men att fläckarna inte försvann för det var mögel. =( Jag erbjöd mig att byta tillbaka eller att ge henne pengarna för pastan men hon skulle försöka få den ren med husmorskurer. Flytvästen har legat i ett förråd. Allt som man tar fram ur det förrådet luktar konstigt. Jag får vädra det hur länge som helst. Men jag har trott att det luktat instängt bara. Flytvästen luktade också men när jag frågade maken och S sa dom att dom inte kände något så jag trodde jag inbillade mig. När jag kommer in i förrådet luktar hela förrådet konstigt. Vilket jag påpekat för maken som antingen säger att han inte känner något eller att det beror på hans nyinköpta vadarbyxor eller något annat. Jag ringde maken och sa att det var mögel och att jag sagt att det luktar konstigt och han blev apförbannad och tyckte att jag skulle göra något åt det hela. Vad det är förtäljer inte historien. Så nu måste jag plocka ur alla sakerna ut det överfulla förrådet (inklusive makens alla fiskegrejer), titta om jag ser om det är fukt eller mögel eller annat konstigt inte ska vara saker där. Ta reda på hur detta ska åtgärdas och åtgärda det och bära tillbaka alla saker igen. =( Jag som har tummen mitt i handen och knappt kan titta på en spik utan att den böjer sig. Jag hoppas att det beror på att det inte finns någon ventilation där så att det räcker att jag (som det tydligen är som ska fixa detta) sätter dit en ventil efter en lång vädring. Ikväll är det ett byte till som maken och M skulle fixa, men M jobbar över så det blir maken och jag. Vi ska hyra kärra och det vi byter till oss kostar ungefär 25 kronor/styck. Vi får 25 stycken och har köpt en sak som kostar 25 kronor. En rejäl besparing alltså. =) Fortsättning följer imorgon.

Jag har kokat nya rotsaker. För att det ska gå snabbare att koka rotmos så skalar jag, hackar och kokar kålroten och morötterna innan. Jag fryser det och tar fram när vi ska äta rotmos. Skalar, hackar och tillsätter potatis och låter allt koka 20 minuter till. Jag kokar rotfrukterna i tryck-kokaren så det tar 10 minuter istället för 20. Dubbel sats. Bakat har jag också gjort. Svärfars andra present - knäckebröd. En ska familjen P provsmaka på. Jag fick nämligen göra som Kajsa Warg och taga vad jag hava. Det ska vara rågmjöl och vetemjöl - jag tog rågsikt och vetemjöl. Det ska vara fänkål - jag tog kummin.

1 kommentar:

Anonym sa...

Rågsikt är ju vetemjöl och rågmjöl blandat. Brukar gå att läsa sig till blandningen. Jag tror att det är 40% rågmjöl. Jag köper inte rågsikt efter att jag läst mig till hur det blandas = en påse mindre i skåpen :)