Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 8 december 2009

Smyghöjningar och fler gratissaker

Jag är nästan klar med alla julklappar. Pappa ska jag göra brända mandlar till och svärfar frallor. L ska få en hamster. Jag tänkte köpa den dagen innan julafton men dom kanske är slut då? När hon skulle få Skutt när hon fyllde år fanns det bara en kanin kvar i hela staden - Skutt. Vi ringde runt och kollade efter att ha kommit tomhänta ut från första affären. Jag har beställt en till film i mammas namn med det är osäkert om den hinner komma innan jul. När jag var ny på Gratisbio och ville få ihop snabba poäng tackade jag ja till en massa erbjudanden. Bland annat dom tre Ice age filmerna och ett mjukisdjur. Det tänkte jag också om L skulle få i julklapp. Dom andra erbjudandena har rasat in - men inte filmerna. Typiskt! Jag börjar känna mig stressad, vid den här tiden brukar alla klappar vara klara (förutom matklapparna). Om den inte hinner komma måste jag köpa en annan sak till L. Och sen om hamstrarna är slut så måste jag köpa två nya saker. Dagen innan julafton när hela Sverige nästan är på fötter och ska köpa julklappar. Då när jag lutar mig tillbaka och är klar för länge sedan är jag kanske inte klar utan måste ge mig ut jag med.
Igår var L och jag på Coop för den vanliga månadshandlingen. Jag vet priserna på nästan allt och köper det billigaste i varje affär. Igår köpte vi bland annat vita bönor, 2,90 burken (samma som på Ica). Inte alls det för Coop har smyghöjt maten igen. 4,50 kostade burken. Jag kollade igenom alla sakerna vi köpt igår när jag kom hem. Allt var höjt med mellan 1 krona och 5 kronor. Vilket gör att Coop inte alls är billigast på dom sakerna längre. Känns som om jag förlorade massor. Till exempel dom mjuka tacoskalen. Jag köpte 5 paket (vi äter mycket taco och kebab). Förut kostade dom 11 kronor. Nu kostade dom 16 kronor!!!!! På Ica kostar dom 13 kronor. Jag förlorade alltså 15 kronor. Det är två mjölkpaket!!!!!
Idag kom fler gratissaker med posten (inget förkläde än).

Vattenkokare. Nu måste jag bara åka till Onoff någon dag och lösa ut den. En pocketbok. Helt gratis inte ens porto. Jag gick med för att få poäng på Gratisbio. Man måste inte köpa mer men måste vara medlem 6 månader. Nu måste jag bara komma ihåg att tacka nej till alla månadspaket. Presentkortet på 50 kronor som jag beställde i makens namn. Jag köpte en påse bilar för den. Den kostade 20 kronor så porto blev ingenting. När jag beställde i mitt namn tog jag godis för hela 50 lappen och fick betala 29 i porto. Imorgon ska S ha uppvisning i klassen för alla föräldrar, syskon och andra som vill. Alla skulle ha med sig någon kaka eller liknande som dom skulle sälja under kvällen för att få pengar till klasskassan. Jag gjorde havrebollar. Först måste jag baka sen måste jag betala för att få äta av det som jag bakat! Det var inte det lättaste. Mixern som vi köpte i mars på Rusta. Som gick sönder så vi böt ut den mot en ny i höstas (ett års garanti) har gått sönder igen. Den morrade ett par gånger och sen dog den. Vilket gjorde att jag fick göra havrebollarna med elvispen. Första omgången ska mixas/vispas i 10 minuter.

1 kommentar:

Maria sa...

Hej vännen
Ja, dessa julklappar....Kan du inte gå till djuraffären och tinga en hamster som du sedan bara hämtar dagen före julafton. Man kan ju betala den så att de vet att du säkert ska ha den.
Om du betalar hamstern så skriv på kvittot att den är kvar i affären till d. 23 dec. och ifall något skulle hända hamstern så får du pengarna tilbaka.
Förklara att du inte vill bli stående utan till jul.

Har själv kvar några klappar som vi förhoppningsvis gör klart i veckan... det är verkligen skönt när det är gort, tycker jag.
December är en typisk värkmånad, men det beror nog på all stress, gissar jag ;-)

Trist med mixern, lite tjatigt att de inte håller, men så länge det är inom garantin så... Rusta har ju rätt prisläge ;-)

Ha det gott

kraam Maria