Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 29 december 2009

Papper, film och bokrecenssion

L är piggare och är mer eller mindre som vanligt. Alltså blir det lite mer gjort. Problemet är att hon fortfarande inte har kommit igång att äta ordentligt. Jag får truga och truga. Även fast hon äter mer och mer. 18 minusgrader ute och 17 plusgrader inne när vi vaknade imorse gör att jag har eldat hela dagen. Det gick ner några grader ute under dagen men är nu nere i 18 minus igen. Temperaturen inne är i alla fall runt 19 - 20 grader nu. Maken var snäll och bar in ved innan dom åkte till Stöten så jag kan elda så det glöder. Papprena som vi har som tändpapper börjar att ta slut. Gamla lönespecar, räkningar och andra sifferpapper. När det nya året närmar sig går jag igenom alla pärmar med alla sifferpapper och rensar ut det gamla för att få plats med det nya. 2006 gick till elda lådan. En rejäl hög som synes. Jag har läst ut 100 sätt att leva klimatsmart/ 100 sätt att leva ekologiskt. Inga tips var nya för mig förutom att man ska titta på Al Gores film En obekväm sanning. Boken går att läsa från båda hållen och är två böcker i en. Den var hm bra. Även fast vissa tips var samma i båda böckerna, några tips var nästan samma i båda böckerna. Jag hade nog velat låna den på biblioteket om den funnits och inte velat äga den. Nu fanns den inte på biblioteket så jag önskade mig den (och fick den) i julklapp. Jag kommer att ha kvar den som ögonöppnare. Vi kan hyra film via Telia. Jag ville se En obekväm sanning, men den fanns tyvärr inte. Jag sökte då efter den på nätet och fick upp att cdon hade den som hyrfilm. Jag trodde då att man kunde hyra den via nätet, men man får filmen i brevlådan och får skicka tillbaka den. Det kostar en viss summa varje månad (oklart hur mycket) så jag hoppar det. Jag tog då en rövare och kollade om biblioteket hade den (dom har filmer också, men jag har aldrig lånat någon). Det hade dom inte.Men dom hade boken! Den är reserverad. Jag vill nog i alla fall se filmen och får nog ta mig till video uthyraren i stora staden och hyra den. Om den finns, ringer nog innan. När M gick i högstadiet (kommer inte ihåg vilken klass) skulle dom se Schindlers list som läxa. Jag ringde då video uthyraren och bokade den innan vi åkte dit.
Med posten idag kom en tygkasse från Polarbröd. Man skulle svara på några frågor och sen ge ett tips på vad dom kunde göra för att förbättra sitt miljöarbete. Dom gör redan massor, bakar med närodlade ekologiska produkter, värmer ugnarna med vindkraft, kör brödet med tåg. Det var en tävling men alla som svarade rätt och gav ett bra tips skulle få en kasse. Jag gav som tips att dom skulle byta ut plastpåsarna runt brödet mot komposterbara påsar och vann alltså en kasse på det. Sen fick jag en varucheck på 50 kronor från Gratisbio. Jag svarade på två kampanjer under deras julspecial. Jag har nästan 900 poäng och ska byta in dom mot nya rabattcheckar men jag har inte bestämt på vad ännu. Igår kväll såg jag mitt andra avsnitt av Miljöresan. Jag såg första avsnittet och gillade det inte men tänkte att jag skulle de det ett chans igen (det fanns inget annat att se). Gårdagens avsnitt handlade om pappersservetter. Bara i Usa använder dom 20 kilo!!!! pappersservetter, toapapper och pappershanddukar/person och år. 85 ton per år!!!!!! Det släpps ut mängder med Dioxin i vattnet efter blekningen av papper. Pappersmassan avger också en massa luftföroreningar som Formaldehyd och Metanol. Dioxin kan ge cancer. Jag har en massa tygservetter som jag fick ärva efter min farmor. Alla var vita men jag färgade några gula (till påsk) och några röda (till jul). Jag skulle vilja ha fler servetter och färga några oranga till Halloween. Även några med roligt mönster på till barnkalas. Några av modell mindre vore också bra till kaffekalas. Dels blir det inte en massa sopor och dels behöver man inte komma ihåg att köpa servetter för du har redan hemma. Vart kan jag köpa roliga tygservetter i olika färger, någon som vet??? L och jag såg ett program på femman igår kväll också. Min apa är min bebis. Aporna var helt bedårande och jag skulle också kunna tänka mig en som husdjur. Men sen fick man se hur dom tog en bebisapa på 3 dagar från sin apmamma och appappa och dom blev helt hysteriska. Apungar är inte stora och redo att flytta hemifrån förrens dom är 1 år. Att sen klä vilda djur i kläder, sätta på dom blöjor och köra dom i barnvagnar känns helt sjukt. Stackars apor. Vi har en prylhylla med smurfar i lekrummet. L gillar att leka med dom. Idag gjorde hon det medans jag rensade bland papprena. När jag var klar märkte jag att ett fack var tomt och frågade L vart smurfen var? Hon svarade då att den stod tillsammans med en annan smurf i hans fack för den kände sig ensam. (mittenhyllan, andra från höger).

1 kommentar:

Anonym sa...

Loppis är mitt tips!