Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 22 december 2009

Vit jul

Alla barn har rätt till en vit jul. 61 305 vuxna har redan skrivit på. Jag är en av dom. Var 10:e barn känner oro inför julen, inte för att dom ska få fel julklappar, utan för att tomten vinglar så konstigt. Låt julen bli vit i år skriv på du också. Alkoholkonsumtionen är i dag hög bland vuxna runt om i landet. Runt 385 000 barn växer upp i Sverige med föräldrar som har ett riskfyllt drickande. Ännu fler barn känner obehag under julen. Barn till normaldrickande föräldrar. För när mammas kramar plötsligt känns annorlunda, när fasters skämt blir omöjliga att förstå eller när morfar luktar så konstigt, då står inte längre julen för en trygg gemenskap. Tryck här och låt alla barn få en vit jul.

3 kommentarer:

Jeanette S sa...

Bra! Jag har också skrivit på! För mig är det helt främmande att dricka alkohol på julafton. Jag är uppväxt med bara vita jular och det är jag enormt tacksam för!

Ett tips: gå med www.gratis5.se/user/register/Jeanette81 Det går snabbt att få presentkort och finns presentkort på nästan alla kedjor. Tog mig bara 3 veckor att få ihop till det första. Går man med via länken ovan får man just nu 25 extra poäng, dvs. totalt 75 mot annars 50. Så passa på!

Ha en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Duracellmamman sa...

Kikar förbi och önskar Dig & Din fina familj en riktigt God Jul!

Varma Kramar!

Ps. Jätte bra att du tar upp det här om en vit jul i din blogg. Alldeles för många barn får dessvärre inte uppleva en...

Maria sa...

En vit jul är en självklarhet för oss. Så har det varit sedan barnen kom.... fast o andra sidan är vi numera nykterister ändå, vi drack så sällan att vi slutade tycka det var gott och lika roligt har man ju ändå.

Hörde på radion igår där man tog upp vad lyssnare tyckte om att fira en vit jul för barnens skull.
En av de som ringde in sa så här:

Vad är det för skillnad, har jag en fest en vanlig helg hemma med tio vuxna där alla dricker alkohol både till mat och under kvällen, så skaffar jag barnvakt för att barnen inte ska behöva vara med berusade vuxna. När tio vuxna dricker alkohol både till mat och senare på kvällen på julafton så är det helt okej. Då är det plötsligt barnens högtid. som sagt vad är skillnaden, tänker man överhuvudtaget på barnen eller är barnvakten redan upptagen.

Kraam Maria