Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 14 april 2008

Vad räknas som en familj.

Vi brukar åka till Parken Zoo på midsommarafton, det har blivit våran egen familje tradition. Dels för att det är nästan inga som är där då så det är ingen trängsel att tala om. Dels för att ingen av oss gillar att dansa. Äter sill och jordgubbar gör vi när vi kommer hem på kvällen. Häromdagen fick vi ett reklamblad från Kolmården och L ville genast åka för att hälsa på Bamse, delfinerna och girafferna. Vi tänkte varför inte åka dit istället för till Parken zoo i år och rucka ännu mer på traditionerna. Sen fick vi se priset. Vuxna 240 kronor/ styck. Barn 130 kronor/ styck. Det fanns även familjepaket som inkluderade boende. 2 vuxna och 2 barn. Problemet är bara att barn är barn mellan 3 - 12 år. Vad händer om man har barn som är äldre än 12 år enligt Kolmården. Följer inte dom barnen med sina föräldrar på såna utflykter längre? Vad händer om man har fler än 2 barn? Hur många familjer idag har den uppbyggnaden? Om vi åker till Kolmården får vi betala 1090 kronor i bara inträde! Det blir nog ingen ny midsommar tradition i den P:ska familjen i år.
S har börjat sin praktik. I två veckor ska hon vara på en lunchrestaurang inne i stan. Hennes uppgifter idag har varit diska och skära grönsaker. M har börjat sin träning tillsammans med A-laget i innebandy igen. Problemet är bara (enligt mig) att det är på måndagar mellan klockan 20.30 - 22.00. På andra sidan staden. Om han åker buss dit så tar det ungefär en timme med bussbyte, sen måste han byta om efter träningen också vilket gör att han inte kommer hem förrens vid 23.30. På en skolkväll. Nu vet jag vad jag har att göra på måndag kvällar, skjutsa och hämta M. Problemet ikväll är att maken är på kurs på annan ort och kommer hem imorgon så svärmor/farmor är chauffören för kvällen. M letade efter sina svarta byxor förut men vi hittade dom inte i hela huset. Maken har visst fått med sig dom till sin kurs. M har storlek small och det har inte maken, långt ifrån. Fast han märker väl det när han försöker sätta på sig byxorna. Ska bli kul att höra om han tror att han har gått upp massor i vikt eller om han är optimistisk och tror att byxorna krympt i tvätten.

Inga kommentarer: