Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 22 april 2008

Väntetider

Farmor ställde upp som barnvakt till L idag (igen). Eftersom jag skulle till röntgen. Röntgen här består av tre olika delar. En akutröntgen, en där man får tid och en dit jag skulle så kallad drop in röntgen. Vilket betyder att man får komma när man vill mellan klockan 8 - 14 måndag - torsdag. Jag kom dit strax efter klockan 9 och fick beskedet att det var 3 timmars väntetid. Jag hade med mig Rik på riktigt som jag håller på och läser nu. Det var faktiskt riktigt skönt att sitta där och bara läsa, se lite på TV och läsa lite till. Klockan 10.10 gick min parkering ut så jag då tog jag en promenad och la i mer mynt och gick och köpte lite fika. När jag kom tillbaka var klockan 10.30. Då läste jag ännu mer, såg på TV lite till och läste ännu mer. Sen kom det en dam och sa hej så då började hon och jag prata lite. Sen 11.30 fick jag komma in. Det tog alltså bara 2,5 timme i väntrummet. Fast att bara sitta och vara var väldigt skönt det behövs fler såna pauser i vardagen. När jag är hemma är det hela tiden saker som ska göras.
Igår var det en insändare i den lokala tidningen om folk som har sina barn på dagis fast dom har semester. Det var en så kallad svara snabbt insändare vilket betyder att man får gå in och svara och några av svaren kommer i tidningen dagen efter. Jag brukar med jämna mellanrum skriva insändare om bland annat vårdnadsbidraget under signaturen hemmamamman (vad annars). Idag var det flera svar dom flesta tyckte som insändaren att det är fel att barnen är på dagis när föräldrarna har semester. Men en var emot det en som kallade sig hemmamamma. Blev faktiskt skitsur. Här har hon "tagit" min signatur. Jag har haft väldigt många insändare inne. Så skriver hon allt som jag är emot. Hon hade en bebis och en 3-åring. 3-åringen gick 15 timmar på dagis för att hon inte orkade ha han/hon hemma eftersom bebisen var så jobbig. Hennes make skulle inte ha någon semester alltså skulle dom inte åka bort alltså skulle barnet vara på dagis hela sommaren. Dagis är ju som att jobba, det går på högvarv hela tiden. Så vadå om dom inte ska åka bort det är ju skönt för barnet att bara vara hemma och ta det lugnt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Din blogg är som vanligt kvällens höjdpunkt nu när alla barnen sover och jag får en stund över vid datorn.
Hur kan någon sno din signatur?Hur fräckt som helst.. och dessutom ha åsikter som går tvärtemot dina..och mina också.

Att ha banen på dagis när man har semester låter ju inte klokt!
I blan undrar man varför folk skaffar barn överhuvudtaget..

Hoppas du blir frisk snart!

Ann H

hemmamamman sa...

Visst är det fräckt att sno min signatur. Blir som vanligt helt generad av dina fina ord.