Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 25 april 2008

Buzzador, tårta och tidningar

Jag är en buzzador. Det är att man är med i en testpanel som får prova mat, kläder och andra saker. Jag har varit med ett tag men aldrig blivit uttagen att testa någonting förens nu. Grönsakssmördeg hur kul låter det på en skala. Men som jag skrivit förut gratis är bäst. Det enda åtagandet man har som en buzzador är att prata om det man testar till alla man känner, på jobbet och så vidare. Jag kommer säkert att skriva vad jag tycker här. Paketet med smördegen skulle komma på tisdag eller onsdag. Så nu vet alla vad vi kommer att äta här ett tag framöver.
M har namnsdag idag. Vi brukar bara fira namnsdagar genom att äta tårta vilket vi också gjorde idag. Jag gjorde en bananpaj som L och jag kletade grädde och strösslade på. Jättegott. Man kan använda vilka bär eller frukter man vill men banan, jordgubbar eller äpple tycker vi är godast.

Jag har återigen gjort en sak som jag har sagt att jag inte ska. Jag har fallit för reklamen. Jag är svag för tidningar som erbjuder 3 nummer och grejer för 49 kronor. Denna gång var det Mama.

I och för sig är det den bästa föräldratidningen tycker jag. Vi föräldrar är bara en massa bebisar precis som alla andra som har barn inte är föräldrar. Sen brukar dom sikta in sig på målgruppen mycket pengar, vill göra karriär, bor i storstaden vilket jag inte platsar i. Mama har mer läsvärda artiklar. Men egentligen är alla dessa veckor och månadstidningar bara en massa papper, glada färger och onödig kostnad. Det finns dessutom tidningar att låna på biblioteket. Tyvärr är den enda föräldra tidningen vårat bibliotek har Vi föräldrar. Jag gillar att läsa och har alltid en bok på gång. Jag har precis läst klart Rik på riktigt och den var mycket bättre än vad jag tyckte första gången. Nu har jag börjat läsa Your money or yor life (igen) jag har läst den flera gånger förut. Jag har alltid tyckt om tanken om att bli ekonomiskt oberoende. Men tyvärr känns det som ett ouppnåelig dröm. Det känns lättare att kunna leva enkelt eller så kallad down shifting, även om det är det vi har gjort hela tiden. Ekonomiskt oberoende känns som om det bara är för såna som har välbetalda toppjobb.

Jag har även tänkt till. Maken har ett gammalt duntäcke som dels har gått sönder och dels har alla dunen lagt sig på samma ställe. Jag lagade det genom att sy ett påslakan över det och sen tumlade jag det så att dunen delade sig. Det var för flera månader sedan. Nu har påslakanet börja att gå sönder också så täcket ser ännu hemskare ut än innan. Eftersom täcket fortfarande funkar så har vi inte velat köpa ett nytt. Men varje gång jag bäddar rent i sängarna och ser detta täcke så ryser jag. Tills idag när jag kom på att vi har tre täcken som ligger i ett förråd om vi får nattgäster. Det är våra gamla täcken men dom är hela rena och fräscha. Nu ligger makens gamla täcke i tippen högen och ett av förråds täckena ligger i makens sänghalva. Till saken hör att vi nästan aldrig har nattgäster. Ibland har M eller S någon kompis som sover över och någon gång har min kompis E kommit med sina barn och sovit. Men om det skulle bli kris är det bara att bädda in en filt i ett påslakan eller plocka fram sovsäckarna.

Trevlig helg från oss alla till er alla.

3 kommentarer:

Anonym sa...

ALLTID LIKA GIVANDE LÄSNING!Skulle gärna vilja veta hur du gör för att klara av ett sånt lågt matkonto?? Här är maten redan uppe i 500 euro denhär månaden..två av barnen fyller år så det blir förstås extra mycket godsaker..men i alla fall.
Jo jag förstår att du har svårt att stå emot tidningserbjudanden,mitt problem är alla dessa hemmapartyn.kom just hem med en lingon och blåbärpyjamas för 35 euro..
trevlig helg AnnH

Anonym sa...

Det är helt okej att falla för erbjudanden ibland, tycker jag. Bara man kommer ihåg att säga upp prenumerationen i tid. 3 nr för 49 kr motsvarar väl ungefär läsvärdet i mama... ;)

Paw.Craft sa...

Hejsan!

Ja, jag är åxå Buzzador och i morgon eller onsdag kommer mitt paket. Ska bli spännande tycker jag för man skulle ju få recept även på efterrätter, något som säkert passar då färgerna borde vara ganska läckra i grönsakssmördegen. Skulle smaken vara OK så är det ju revulutionerande med tanke på att fetthalten var 50% lägre!!! Tummen hålls för goda efterrätter alltså. Vill gärna passa på att pusha för presentideér till bra priser, det är hantverk på Hemmagjort.se. Mina saker finns under Paw.Craft men jag rekomenderar er alla att titta på andras sidor åxå, så mycket fint!!! Perfekta presenter till både sig själv och andra! Och bra tips på saker att göra själv...Välkommen att titta runt!

Ha en underbar dag i solen!!!"Paw.Craft"