Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 28 april 2008

Räddningsaktion och böcker

Jag går till biblioteket ibland. Inte så ofta som jag skulle vilja men det händer att L och jag går dit och lånar barnböcker. Vårat bibliotek är nerläggningshotat, brist på pengar. Så det har fått flytta till en mycket mindre lokal, alla tidningar har försvunnit och det är bara öppet tisdagar mellan 13 - 18. L och jag försöker verkligen att gå dit för att visa att vi minsann behöver biblan och att den ska finnas kvar. Men när man har varit där ett par gånger så har man lånat alla barnböcker som finns. Dom har inköpsstopp också sen ett bra tag tillbaka. Jag gillar att läsa och har minst en bok på gång. Köpstopps Anki har en massa böcker som hon har läst och recenserat som jag också vill läsa. Sen har jag hört talas om andra böcker som också ska vara bra. Men tyvärr tillåter inte kassan några bok-köp. Vårat bibliotek har dom inte heller. Biblioteket inne i stan är stort så där känner jag mig obekväm, sen brukar dom böckerna jag velat låna redan varit utlånade. Men så kom jag på den jättebraiga idéen att jag kan boka böckerna hemma vid datorn. Jag har bokat massor av böcker och 5 av dom fick jag mail om att dom hade kommit in. Så idag åkte L och jag in till den stora stadens bibliotek och hämtade mina böcker. Vilken lycka tyckte både L och jag, jag har läst hennes böcker flera gånger redan. En bild på L:s böcker som hon valde helt själv.

Här är mina böcker. Simple living av Gitte Jorgensen, Den hemlige kocken av Mats-Eric Nilsson, Mama @ home av Elise Claeson, Tid för barn av Per Kågesson och en kokbok i konsten att göra sushi. Just nu har jag slängt Your money or your life åt sidan och läser Simple living.

När jag var ute på förmiddagen och hängde tvätt rasslade det och lät som det flög inne i grannens stuprörskrök. Jag hämtade grannen men när vi kom tillbaka hade det slutat. Men när dom skulle gå in hörde dom att det flög nere i brunnen. Fågeln, som var en pilfink hade ramlat ner genom hela stupröret, gått genom avloppsröret och fram till brunnen. Grannen skruvade loss brunnslocket och ut flög fågeln, helt oskadad.

Här satt han fast, i kröken.
Här är brunnen dit han gick. Den fågeln måste ha haft änglavakt. Han kan ju omöjligt ha flugit ner i stuprännan, det är den alldeles för smal för. Så han har ramlat flera meter rakt ner, gått i avloppsröret (tur att ingen spolade) och var helt oskadd!

3 kommentarer:

malve sa...

På min bibbla kan man fjärrlåna från huvudbiblioteket och hämta ut böckerna på filialen. Skönt att slippa körningen...

Jag upptäckte först i helgen att man kan boka böckerna via internet. Så nu ska det bli låna av :)

Anki sa...

Visst är det en bra tjänst! Det skall bli kul att se vad du tycker om böckerna. Jag har läst mamma@home också men inte recenserat den i köpatroppsbloggen.

hemmamamman sa...

Jag har redan läst klart Simple living och den tyckte jag om. Fick massor av inspiration så det känns som en sån bok som jag skulle vilja ha hemma för att inspirationstanka ur.