Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 1 april 2008

Stekpannerenovering

Har två stekpannor som är välanvända och rostiga men fullt fungerande. I alla fall med mycket fett i. Läste om hur man kunde renovera stekpannor och idag skred jag till verket. Först försökte jag få bort all rost med stålull, det gick inte alls, rosten satt som berget. Men eftersom rosten sitter på utsidan så är det väl mest ögat som lider. Föresten är det väl järn i rost och järn är bra för blodet eller hur? Sen oljade jag in pannorna och ställde dom i ugnen på 250 grader. Dom har stått en halvtimme, sen torkade jag bort överflödsfett och lät dom stå en halvtimme till. Efter det stängde jag av ugnen och låter pannorna stå till imorgon. Fick öppna köksdörren när jag öppnade ugnsluckan - vi höll på att bli rökta allihopa. Fast pannorna ser nästan som nya ut - i alla fall på insidan! Visst skulle jag kunna köpa nya pannor men då får jag slänga dom gamla och jag hatar att slänga saker. Rensa och ge bort eller sälja saker gillar jag men inte att slänga dom.
Jag har även letat saker på en av mina favoritsidor på nätet Blocket och Tradera. M går snart ut 9:an och då ska han få en present tänkte jag. Det han har pratat om att han vill ha, men inte har sagt något om att han önskar sig, är för dyrt att köpa nytt så jag letar begagnat. S konfirmeras snart och det hon pratar om att hon vill ha kostar också alldeles för mycket nytt.
S sms:ade mig om att dom inte skulle komma hem på håltimmen och äta. Jag tänkte inte på vad det var för nummer utan sms:ade tillbaka och frågade hur man gjorde smailisar. Jag fick svar och skickade tillbaka en puss-smailies. När jag frågade S om puss-smailiesen undrade hon vad jag pratade om. Hon hade slut på pengar och hade skickat sms:et från en kompis mobil. Det var kompisen som hade svarat hur man gjorde smailisar! Snacka om pinsamt att skicka puss-smailisar till S kompisar! Varför händer sånt alltid mig? Maken säger att det är för att jag gör saker innan jag tänker på vad jag gör.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stålskrapa eller stålborste tar bort beläggningar och rost på utsidan av gjutjärnspannor. Men det är kanske bäst att vara utomhus eftersom flagorna liksom sprätter åt alla håll. Sålänge botten är plan och det inte finns några hål i stekpannorna är de fullt dugliga.

Må så gott!
/ Airam

gersgaarden sa...

Vad bra att jag snubblade in här, har några pannor som står och väntar på att användas men är rostiga och fula...Nu vet jag vad jag ska göra med dem!! Tack för ett bra tips!