Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 7 april 2008

Se skräcken i vitögat

Har varit hemma en vecka med min axel nu. Så nu var det bara att välja - gå till jobbet eller gå till läkaren. Jag valde det senare. Läkaren klämde och vred och vände. På tre ställen gjorde det rejält ont. Han visste inte vad det var men trodde att det kunde vara en inflammation. Jag ska till en sjukgymnast imorgon för en andra bedömning. Sen ska jag äta Voltaren tabletter två gånger om dagen för att den eventuella inflammationen ska försvinna. Jag blev sjukskriven i två veckor till. Voltaren är inte så bra för magen. Min mage mår redan som den gör av vissa orsaker så jag fick ett recept på Lanzo också för att slippa dom värsta magbesvären. Om jag inte blir bättre eller sjukgymnasten tycker så ska jag få en Kortison spruta. Det finns bara två saker som jag är mer rädd för än läkare det är tandläkare och sprutor. Jag ger gärna sprutor själv men jag avskyr att få dom själv. Blodprover är lika illa. Jag vet att det bara sticker till och sen är det klart men det hjälper inte.
När jag lämnade L på dagis imorse gjorde jag som fröknarna sa och var kvar en stund. När vi kom dit så var alla barnen ute utom L:s "bästa" kompis N. Som var kvar i hallen. När L såg henne frågade hon om dom skulle leka. Nej svarade N jag ska inte leka med dig jag ska gunga med A. Så mycket bästis var det! Det gav mig bara mer misstanke om att L inte får vara med och leka utan mest leker själv. Det är därför som jag tror att hon inte vill gå till dagis. När jag hämtade henne sa hon "jag gillar inte dagis". Hon ville inte svara på varför.
När jag kom hem efter lämningen vem stod utanför ytterdörren om inte min energisugande "kompis" M. Hon var ute och övningskörde med sin pappa och skulle bara komma och fråga när jag kom och städade på lördag. Jag sa som jag sa förra gången att jag har ont i axeln jag kan inte städa. Jodå du kan dammsuga tyckte hon. När hennes pappa la sig i och sa att hon ska inte städa om hon har ont. Din pojkvän kan städa. Nehej det kunde han inte alls det för han skulle betala alla andra för att städa. Men jag behövde väl inte städa då bara jag skjutsade dit henne och dom andra! Men då la hennes pappa sig i igen och sa att dom kunde minsann cykla dit. Fast när dom åkte så viskade hon "jag hör av mig om lördag". Så jag är rädd att inte sista ordet är sagt än.
På hemmafronten går allt i sin gilla gång. Försöker att göra så mycket som möjligt fast det gör ont. Har tvättat två maskiner tvätt. Med en son som idrottar, en dotter som byter kläder nästan flera gånger om dagen och en dotter som är som sin mamma och spiller på sig hela tiden så blir det väldigt mycket tvätt.

4 kommentarer:

Anki sa...

Det är klart att du inte skall städa hos henne i helgen! Du skall inte offra din hälsa för att du inte kan säga nej...

ekonomisanering sa...

men herregud, varför ska du städa hos henne, kanske på tiden du sätter henne på plats
och du, jag är oxå rädd för sprutor, men fick en cortisonspruta för ett tag sen, läkaren visste inte om han skulle låsa dörren medan han hämtade den så rädd var jag, men det var inte så farligt trots att jag fick den rakt in i armbågen, och fan så bra det blev sen (ett par månader helt smärtfri)

hemmamamman sa...

Problemet med henne är att hon inte förstår ordet nej.

ekonomisanering sa...

då får du visa henne vad ordet betyder, satsa på vänner som är riktiga vänner istället för att slösa energi på såna där