Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 13 januari 2008

Gudstjänst

S går och konfirmations läser så det har blivit en hel del Gudstjänster för hennes del. Vi andra har inte varit lika duktiga. Idag var det familjegudstjänst och alla barntimme barnen, L inräknat skulle få varsin bibel. Så maken, jag och L gjorde S och hennes konfirmations kompisar sällskap till kyrkan. Vi brukar på skoj kalla dom för tjejmaffian. Maken och jag fick strikta regler om vad som gällde innan. Vi fick inte sitta på samma bänk som dom, inte ens samma sida. Det var riktigt fint och trevligt så det känns som om vi skulle vilja gå dit lite oftare. Alla barntimme ledarna spelade ett julspel om när Josef och Maria födde Jesubarnet. Alla barnen som var där fick gå med i julspelet så L "uppförde" sig hela tiden. Vissa skräckhistorier från när M och S var små och vi var i kyrkan dyker upp i minnet! Det är det som är så bra med familjegudstjänster att dom är till för alla och mest för barnen. Efter var det julgrans plundring i församlingshemmet med kaffe och tårta. Filmvisning för barnen. Dans runt granen och en tomte som kom med gottpåsar. S och hennes kompisar följde också med och åt tårta, sen dansade allihopa med L runt granen. Det blev gottpåsar över så det räckte till dom "stora" barnen med. Det kändes som om S och hennes kompisar tyckte det var kul att "få vara barn" igen. Jag tycker att barn idag inte alls är som barn när jag var liten. Samhället gör att dom tvingas växa upp mycket tidigare. Dom slutar leka mycket tidigare och ska börja sminka sig och hålla på mycket tidigare. M var inte med, han spelade innebandy match idag igen. Den andra målvakten är bortrest så det har blivit två matcher för M i helgen. Sen har han dömt två matcher också.
Annars på hemmafronten är det lugnt det går i sin gilla gång. Tyvärr har jag gått upp 4 hekto i vikt denna vecka men det var nästan väntat. Jag har bara varit ute och gått en gång sen har det slunkit ner både det ena och det andra som helst skulle ha stannat utanför munnen. Men det får bli nya tag nästa vecka. Ekonomiskt så har vi gjort av med mindre än hälften av våran rörliga budget så det verkar som om det kommer att gå. Får se på fredag hur det går. Då jag ska göra en inköpsrunda med både kläder och skor på inköpslistan.

Inga kommentarer: