Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 8 januari 2008

Bakdag och mattankar

Eftersom två saker inträffade idag så har jag haft bakdag. För det första så har vi tagit den sista limpan ur frysen och för det andra är jag ledig. Jag jobbar bara 50 % men eftersom jag bara jobbar 6,5 timmar varje gång jag jobbar så jobbar jag väldigt mycket kvällar för att vara en halvtidstjänst. 4 limpor, 32 frallor och 8 brödkakor blev resultatet idag. Jag hoppas att det räcker ett tag. Annars har jag ju brödmaskinen att ta till i nödfall. Nu när jag jobbar igen så har jag funderat lite på om det kommer att bli som förut när jag jobbade eller om jag kommer behålla dom nya vanorna. Då pratar jag ekonomiska vanor. Jag har lyckats med den stora bedriften att sänka våran matkostnad från ca 4000 kronor till ca 2500 kronor. Men det kräver en hel del i utbyte. Saker som jag kanske inte orkar eller hinner med att göra nu när jag jobbar igen. Som det här med att baka till exempel. I våran budget (som vi har som nyårlöfte att hålla) så är 3000 kronor till för mat. Det ska bli intressant att se om vi kommer fortsätta hålla den lägre kostnaden eller om det kommer att stiga? Återkommer i månadens slut i den frågan.
M och S började skolan idag igen och L började på kyrkis. Maken började jobba igår efter sitt jullov. Så jag var hemma själv ett par timmar. Kändes konstigt efter att haft alla på sig och kring sig nästan hela tiden.
Blixtlåset i L:s jacka är lagat (tack för tipset mamma det fungerade). Jag nöp ihop blixtlåshuset med en tång så nu går det igen. Var i valet eller kvalet om jag skulle köpa ett nytt blixtlås eller en ny jacka. Men nu behöver jag inte fundera på det längre.

Inga kommentarer: