Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 13 februari 2013

Veckans sparade pengar

Om det blir billigare att köra diskmaskinen med pulver än med tablett vet jag fortfarande inte. Det beror på om man kan ta halva dosen pulver mot vad som står. Då blir det billigare. Tills jag vet det kommer jag skriva att det är billigare med en halv diskmaskinstablett.

1 Köpt S ena present för 50 kronor. Nya kostar dom 250 kronor men den färgen S ville ha säljs inte längre.

2 Köpt S två (tre) sista presenter för 160 kronor. Nya kostar över 1000 kronor.

3 Handlat mat för 10 dagar för 872 kronor. Då köpte vi ett 6 pack med strösocker och 3 x 3 extrapris tacotillbehör för 29 kronor/paket. Bland annat.

4 Köpt tacochips, mjuka tacoskal och tacosås 3 stycken av varje för 29 kronor för 3 stycken. På det sparade vi 5 kronor och 25 öre mot lågpriserna som vi brukar köpa. Så inte så stor ekonomisk besparing men alla bäckar små.

5 Gjort ny egen vit vinsvinäger.

6 Gjort eget vin för 6 kronor/flaska. Nu kanske det egentligen inte sparar pengar eftersom vin inte är nödvändigt och något som vi köper högst en gång/halvår i normala fall.

7 Maken har köpt batterivätska och fyllt på i bil batteriet som han även har laddat. Det gör att batteriet nästan blev som nytt och vi inte behövde köpa nytt bilbatteri för 2000 kronor. Batterivätska kostade runt 50 lappen.

8 Haft en energisnubbe här som har gått igenom vårat värmesystem.

9 Tvättat på ekonomiprogrammet.

10 Hängt all tvätt istället för att tumla den.

11 Kört diskmaskinen full med en halv diskmaskinstablett på ekonomiprogrammet. (jag vet fortfarande inte om man kan använda halva mängden diskmaskinspulver så tablett är billigare)

12 Stängt av alla apparater på standby knappen eller direkt på grenkontakten.

13 Kokat vatten till te och halva mängden pastavatten i vattenkokaren.

14 Häller vattnet som blir över i vattenkokaren i vattenkannan.

15 Lagat mina pyamasbyxor så dom räcker ett tag till.

16 Groddar alfalfa frön två gånger i veckan numera så djuren alltid kan få en klick. Dom får som sagt var annan mat med men brukar äta groddarna först för dom gillar dom bäst.

17 Sköljt handdiskad disk i en balja.

18 Hällt sköljvattnet i vattenkannan.

19 Sparat bensin genom att samordna ärenden.

20 Tvättat badrum och golv med olivoljetvålen.

21 Maken och M har haft med matlådor varje dag.

22 Gjort nya matlådor genom att göra dubbel sats ris och stuvade makaroner och sen bara lagt till/gjort annan mat.

23 Tog med tygkassar till handlingen.

24 Kokat apelsinsaft och sparat 3,79/ liter koncentrerad saft.

25 Bloggat till mig två biobiljetter.

26 Fick gratis solrosfrön att skotta med av min ena bytarkompis.

27 Böt till mig rostfria litermått och behövde inte köpa nya. Jag hade en flaska såpa som jag fick gratis i en kampanj Grumme hade i höstas. Så jag köpte inget. Jag använder inte såpa men har en full flaska till.

28 Släckt lamporna i dom rummen vi inte är i.

29 Kokar äggen till söndagsfrukosten på eftervärmen på spisen.

30 Skalar potatis under inte rinnande vattenkran.

31 Åt rostbröd istället för korvbröd till korv med bröd och sparade 94 öre/bröd.

32 Köpte en drivrem till en sak som ska användas på L:s kalas (hemligt än sålänge) för 195 kronor. En ny sak kostar runt 1000 lappen. Nu kanske vi inte hade köpt den nya saken ändå utan hittat på ett annat kalas så man kan också räkna att vi förlorade 195 kronor.
Inga kommentarer: