Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 7 februari 2013

Mycket konstigt och majssoppa

Maken och M ska åka och hälsa på S over there. Dom ska vara med på hennes graduation och sen semestra lite innan dom flyger hem tillsammans med S. Makens och M:s flybiljett tur och retur kostar 13.000 kronor ihop. S biljett kostar 13.300 kronor enkel biljett. Hur kan det kosta mycket mer att flyga enkel resa? Boka tur och retur för henne också går inte för då måste hon kliva på flyget på Arlanda vilket hon inte gör. Det gör att resan som vi trodde skulle kosta 22.000 + S biljett hem så runt 30.000 kommer att hamna på mycket mer. Det finns billigare biljett att få om hon inte flyger tillsammans med maken och M utan på ett eget flygbolag. =( Skräp också.
 Mamma hittade saken som jag behövde ha till L:s barnkalas. Det var bara det att saken som hör till den som vi har är sönder. =( En ny kostar runt 1000 kronor. Då pratar vi begagnad för dom finns inte att köpa längre. Skräp också. Maken ska se om han kan laga den annars blir det till att hitta på ett annat kalas. Eller kapitulera och punga ut med 1500 kronor för ett ridkalas. + fikat och godispåsarna.
Jag eller rättare sagt vi har nu förbrukat över 5 stycken litermått i hårdplast. Dom är hela ungefär en vecka efter inköpet sen går dom sönder på ett eller annat vis. Den ramlar ur skåpet och spricker. Hände sist samma dag vi köpte den. Vi har använt den ändå fram till nu. Handtaget går av när jag mäter upp mjöl eller annat till bakning. Igår tröttnade jag på vårat trasiga litermått och la ut en efterlysning på bytarsidan. Jag efterlyste ett i rostfritt stål. Dom kan ju inte gå sönder i alla fall. Jag fick napp direkt och har idag varit och hämtat två stycken. En en liters och en halv liters. Kostnad en flaska grumme såpa som jag fick gratis i somras när grumme hade en gratiskampanj. Jag använder inte såpa längre, jag använder olivoljetvål. Jag hade två oöppnade flaskor så jag sparade den ena.

Apropå gratissaker så ger kockens bort chokladmousse på Facebook nu. Tryck här och ladda ner en kupong. Obs du måste ha skrivare för att kunna skriva ut den.

Linn ville ha receptet på majssoppa. Kommer här.
1 gul lök
1 msk smör
2 stora burkar majskorn (280 gram/styck)
1 liter vatten
2 buljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde (jag tog röd mjölk)
2 krm sambal olek
Hacka löken och fräs den i smöret i en kastrull. Blanda i majs, vatten, buljontärningar och grädden/mjölken. Låt koka under lock 5 minuter. Mixa soppan med mixerstav direkt i grytan. Smaksätt med sambal olek. Väldigt gott. Men våran blev rätt blaskig. Jag hade bara 2 små burkar majs så jag tror det beror på det.

3 kommentarer:

PJAK sa...

Ni skulle ha bokat en retur för dottern och bara cancellerat den straxt innan hon skulle tillbaka. Ni får inga pengar tillbaka men det är attans så mycket billigare än en enkelbiljett. Vi gör så många gånger på jobbet och det blir inte bara billigare det blir MYCKET billigare. I går tex istället för 3700 blev det 1900kr....

Och det finns nästan alltid stand by som vill åka till US så någon blir alltid glad för en cancellerad biljett ;)

Linn sa...

Hej och tack för receptet!
Majs är något som både maken och yngsta dottern älskar så detta recept måste testas!

Oj, vad trist att en enkelbiljett är så mycket dyrare, hoppas att det löser sig!

Sandra sa...

Vad tråkigt med biljetten, men blev det inte två tur och retur biljetter för henne? En för hösten och en för våren?
Se till att din make och son väljer hotell med frukost. På hotellrum i USA finns det i stort sett alltid micro,kyl och kaffebryggare så det går att äta billigt. De kan gå på en mataffär och köpa till exempel bröd och pålägg och äta kvällsmat på rummet istället för att äta ute hela tiden. Bra att köpa dricka i storpack och ha i kylen och ta med ut istället för att köpa enstaka dricka här och där. Skicka med dem en liten mjuk frysväska som de kan förvara dricka i på sina utflykter. Sandra