tisdag 5 februari 2013

Sparat 525 kronor på vattenräkningen

Våran vattenförbrukning hade gått ner 43 kubik sen förra året märkte vi när det var självavläsning. Vi trodde det var 25 kubik men det var alltså mycket mer. Det visade sig på denna månads räkning från tekniska förvaltningen. 525 kronor avdraget. =) Att några få vattensparande saker kan göra så mycket.
Jag upptäckte häromdagen att vi hade brist på glasskålar så jag la ut en efterlysning på bytarsidan. Idag fick jag 7 glasskålar för ett paket socker.
Sen har jag fått 4 paket oöppnade kaffekapslar till våran kaffemaskin
och ett ställ att ha kapslarna i helt gratis. Kapslarna gick ut i december men jag har druckit äldre än så så det är ingen fara.
L vill ha ridkalas i år igen men jag har lyckats övertala henne till att ha hemma kalas. Det krävdes inte så mycket övertalande. Det är 11 tjejer i klassen sen vill L bjuda sina 2 kompisar som inte går i klassen. På ridkalaset får det vara max 8 stycken. Så vilka ska få komma och vilka ska det inte? Hemma kalas kan alla komma på. Nu ska bara en hög wow faktor till liten kostnad kommas på. Jag kom på en supergrej som maken var med på. Mamma ska bara titta om hon hittar en sak annars får den köpas på Tradera men då kommer kalaset att kosta lite mer. Men saken kommer vi att kunna använda sen också på ett sätt. Bara nu den saken som vi har hemma och ska matchas med den andra saken som mamma kanske har fungerar. Annars faller hela grejen.
Jag blir förbaskad varje gång jag får L:s räkning från HSB. Mamma och pappa bosparar till alla tre barnen. När L var liten införde dom att man var tvungen att vara medlem i HSB för att få bospara. M och S måste alltså inte vara det och är det inte. Så L får en räkning på medlemsavgiften varje år. Hon får kallelser till styrelsemöten. Nu är medlemsavgiften höjd med 100 kronor dessutom. Jag har skrivit till HSB och klagat men dom säger bara att det är policyn nu. Undrar var dom säger om jag skickar L på nästa styrelsemöte? Det är inte pengarna det är själva grejen. Är man 9 år så ska man inte bli kallad till styrelsemöten och medlemsmöten och få räkningar hemskickade i sitt namn.
Ikväll till kvällsmat blir det L:s favorit pasta med ketchup. Det blir ostsås till också men L gillar mest bara pasta och ketchup. Igår till kvällsmat blev det kalops och potatis.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...