Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 2 februari 2013

Mer tvättmedel och tvättnötter

Mia kommenterade om att Spar tvättmedel från ÖoB kostar 25 öre/tvätt i 4-kilos förpackning. Och Ica basic på Ica maxi kostar 39 öre /tvätt i 5-kilos förpackning. Dom flytande tvättnötterna kostar 60 öre/tvätt. Jag brukar köpa en stor förpackning Via när vi är på Rusta eller Ullared. ÖoB handlar jag nästan aldrig på för det ligger åt fel hål bensinmässigt. Men Icas tvättmedel ska jag kolla in, tack. När jag tvättat sängkläder och handdukar tvättar jag med hela tvättnötter. Det går åt 5 nötter till en tvätt och man kan tvätta med samma 5 nötter 3 - 5 gånger. 5 tvättnötter väger 20 gram så en påse på 800 gram räcker 40 gånger. Men man kan som sagt var använda samma nötter vi säger 4 gånger så det blir 4 x 40 = 160 gånger räcker en påse tvättnötter till. Påsen kostar 99 kronor så det blir 61 öre/tvätt. Så tvättnötter blir dyrare än vissa andra tvättmedel så när den här påsen är slut får vi se om jag byter tvättmedel. Jag ska i alla fall kolla in Icas och kanske ÖoB:s tvättmedel.
På vardagarna pluggar jag min distanskurs i palliativ vård och på helgerna pluggar jag JAK:s distanskurs. Första delkursen ska vara inlämnad senast måndag men jag skickade in den idag. Så det var ju tur att boken kom igår. Boken finns att läsa på nätet men jag kan inte läsa böcker via datorn. Jag blir helt snurrig i huvudet. Har nog med skärmen att göra. Fast jag har provat olika skärmar.
Jag har letat reda på lite saker som ska användas när maken, pappa, L och M fyller. Jag har även mailat en som ska hjälpa till med det hela.
Efter att jag vann surdegsbröds recept tävlingen på Baka.se så blev jag sugen att baka och kanske vinna mer. Jag har provbakat en kaka idag. Nja. Jag tror inte jag ska skicka in den. Det behövs en hel del ändringar först. M tyckte fyllningen var godast och L tyckte att botten var godast. Maken tyckte garneringen behövdes bytas ut.
Nya groddar är satta och ett långpannebröd är bakat. Svärfars julklapp för februari fixad alltså.
Igår till mys var vi lite trötta på popcorn. Så det blev glass med bananer, chokladsås och kolasås.
Ikväll blir det kanske Melodifestivalen. Det som är säkert är att det blir popcorn. En ny variant av pocorn - karamellpopcorn. När pappa eller mamma eller båda var i London när jag var liten köpte dom med en påse karamellpopcorn hem till mig och det var supergott. Jag har aldrig hittat något likande i Sverige men nu har jag gjort mina egna och dom var lika goda som jag kom ihåg dom.
Vi hade familjeråd igår kväll och efteråt tackade maken och M för ett bra råd. =) Det var bara några få punkter på listan och alla var inom ämnet pengar.
* Nummerupplysaren ska bort. Telefonen i köket är den enda telefonen som visar nummerupplysning (förutom dom bärbara men där kan man bara se ett nummer som ringt och inte det nummer som ringt när man svarar). Kökstelefonen har gått sönder och en ny ska inhandlas. En med nummerupplysare i kostar 100 kronor mer än en utan. Sen sparar vi 20 kronor/månad.
* Telia tv:n ska bort. Ingen tittar på dom 3 kanalerna på den tv:n som den är kopplad till. Vi sparar 49 kronor/månad.
* Viasat. Fyrling abonnemanget ska till Telia tv:n så det ska vara kvar. Box ska vi få för två krukor av en bytarkompis så vi inte behöver köpa en ny för den som gick sönder.
* Viaplay ska bort. Vi visste inte ens att vi hade det längre så varför ha det kvar. Vi sparar 49 kronor/månad. Jag har visat maken en sida där man får se gratis filmer lagligt utan nedladdning så han är nöjd.
* Lokala tidningen ska vi ge 3 veckor till. Om den känns bättre då får den vara kvar annars ska den bort.
* Rundan runt. M och maken ska åka over there till S. Resan kostar 11.000 kronor som ska betalas och beställas nu. För sparade pengar. Hotell ska beställas nästa månad.
M:s bilförsäkring ska vi betala vi ska även betala en av 3 tankar. Är det något du har något att säga till om S så skriv det på Facebook innan måndag för då ringer vi Telia och Viasat.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, du var minsann en engagerad bloggare! Kul. Inte nog med att man fick en reaktion på sin kommentar, den kom dessutom i bloggen. ;-) Sen igår har jag hittat lite godbitar här i din blogg, så jag återkommer definitivt. (Annat nick idag, pga att jag nu startat min egen sparblogg på ett annat konto)

Sandra sa...

Vad bra att ni har familjeråd och kan komma överens om vad ni ska göra!
Hoppas att maken och sonen får tag på bra flygbiljetter till USA!

PJAK sa...

Ett litet tips är att Ni bokar in Er på ett hotell som ingår i någon kedja som gärna ska finnas här hemma också. Man brukar efter ett antal nätter får fria nätter om man passar på att bli "medlem". Kostar inget att bli medlem men att få fria nätter för att man kommit upp i 10 betalade nätter gör liksom inte ont........
I USA brukar man oftast betala för storleken av rum. Dvs 2 bäddsrum är marginellt dyrare än enkelrum. I de flesta rum brukar mikro, vattenkokare och kylsåp ingå. Men kolla först. För då kan de ju handla lite och fixa på rummet. Färdigrätter är billigare där än här. Men en hyfsad middag på tex Applebee, Wendy's, Chili osv kan man få för ca 10-12$. Tänkbara på att lönerna är kass där över så de överlever på dricksen. 10-15%.......