Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 28 december 2008

Pengatillverkning och mer återvinning

Min fina älskade badrumslampa platsade inte i det nya fina badrummet enligt maken och barnen. Maken inhandlade därför en ny lampa igår och skulle slänga min älskade lampa i soporna. I mitt syrum sitter en lampa på halv stång, den ramlar nästan ner och ger inte speciellt bra ljus. Jag har velat haft en ny lampa där länge.

Nu sitter min älskade badrumslampa i syrummet.


S har ett par stövlar som hon har slitit ut klacken på. Maken har ett par skor som han har slitit ut helt som han skar ut en bit av klacken på och satte på S stövlar. Jag skrev om det häromdagen, idag gjorde han stövlarna klara.

L fick en grej att göra egna chokladpengar av i julklapp. Det stod att man kunde köra den i mikron, vilket jag gjorde. Det var inte att rekommendera!

Den smälte! + att det luktade skunk i hela köket hela dagen, även fast jag ställde upp köksdörren. Med tanke på att det var - grader ute så har vårat kök varit kallt och illaluktande en stor del av dagen.

Det blev pengar i alla fall. Här är dom under tillverkning.Här är en färdig peng.Tänk om man kunde göra riktiga pengar så enkelt.


Skinkan verkar aldrig ta slut, det verkar som om det bara blir mer och mer av den. Nästan som om den växer. Jag plockade fram skärmaskinen och gjorde skink skivor till frysen av den.

En del av skinkskivorna gjorde vi pizza av. Vi gör ofta egen pizza men får dom aldrig så knapriga som pizzeriorna. Jag har hört att man kan lägga pizzastenar i ugnen så blir det pizzeria pizza men jag har varit för snål för att köpa dom. Innan jul såg jag en annons om att dom sålde pizza kit för 149 kronor istället för 499 kronor så jag ringade in annonsen, skrev JULKLAPP med stora bokstäver och la den på makens plats. Han fattade inte poängen men S gjorde det så jag fick ett pizza kit av familjen i julklapp. Vi invigde det idag. Vi gjorde 4 pizzor, vi brukar göra 1 stor av samma degmängd. Men eftersom dom ska ligga på en rund platta i ugnen så kan man bara göra små runda pizzor. M är inte hemma så vi gjorde enkel sats deg. Vi lärde oss en sak, man kan inte göra pizzorna innan dom ska in i ugnen. Då blir dom alldeles för blöta och går inte att få på och av spaden. Det blev 3 pizzor för en blev en degmassa.Men dom smakade precis som pizzeria pizza. Problemet är att varje pizza ska vara inne i ugnen 10 minuter. Så det tar nästan 1 timme att grädda våra 5 pizzor, istället för 12 minuter för en stor.

Inga kommentarer: