Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 2 december 2008

Inte mycket gjort

Det blir inte så mycket gjort hemma när hantverkarna är här hela dagarna. Varför vet jag egentligen inte. Men det är ungefär samma sak som att jag helst inte vill gå på toa när dom är här. Jag gillar att ligga på sängen och läsa. Men det känns "fel" att göra det när dom jobbar i badrummet. Ibland kommer dom och frågar efter saker och då vill jag helst inte ligga på sängen eller vara nere i källaren. Så sitta nere i syrummet och sy det känns inget bra heller. Gå ut och leka med L vill jag inte göra heller. Idag har det föresten regnat småspik hela dagen. Dessutom har L blivit förkyld igen. Förmodligen efter att hon blev dyngsur om fötterna på dagis häromdagen. Så hon fick vara hemma från dagis. men framemot lunch hade morgonrosslet och morgonhostan gett med sig. Det var bara näsan som fortfarande rann. Så hon fick gå till kyrkis. Där gjorde hon en jättefin tomte.

Hantverkarna idag (det är han som har företaget och hyr in alla andra) är färdiga. Dom satte upp en ny skiva i taket i tvättstugan. Där dom la dom nya rören. Plattan gick nog av på mitten för det ser för jäkligt ut. Sen har dom fogat golvet och lagt silikon i alla hörn och skarvar.Förutom vid tröskeln,vid ena väggen och vid alla rör. Det är ett stort dike efter ena väggen. Med tanke på att vi har tagit ett lån på över 100.000 kronor för att ha råd med att göra det här så vore det kul om det blev bra gjort. Dom har även glömt att tvätta av alla väggarna och golvet så det är damm och fogrester överallt. Imorgon ska rörmokaren komma och sätta dit alla badrumsmöbler och allt porslin. Sen på fredag kommer elektrikern och kopplar elen och sen är det klart. När maken skruvade ihop möblerna så fattades lampan till spegeln. Han ringde företaget och sa att den fattades. Vi har betalt den. Nästa leverans kommer på fredag så då ska vi få lampan. men på fredag ska elektrikern sätta dit lampan!
Jag har delat upp all mat som vi har handlat i november i kategorier. Maten ligger fortfarande på runt 2700 - 2900 kronor/månad. jag vill minska ner det till 2500 max. I november hade vi handlat för 2840, 54. Jag trodde att det berodde på att jag har köpt flera kilo köttfärs. Det var inte extrapris, det var slut. Men dom högsta kategorierna var: mejeri,ost, ägg, olja och smör. 680 kronor. Nog för att osten kostar 300 av det men i alla fall. Billigare ost vart finns det? Kossa i trädgården kan man ha det? Andra höga kategorien var: frukt, grönsaker och juice: 666,87. Men då kostar grönt till Mint och Mimmi en hel del. Först på tredje plats kom kött, korv och fisk: 466,85.
Jag har även försökt att ringa JAK. Vi fick lånet beviljat och ska bara skriva under och skicka in papprena. Enligt JAK:s hemsida så ska vi betala 4221 kronor/månad om vi ta lånet på 2 år. Men enligt papprena vi har fått ska vi betala 6600 kronor/månad i 5 år. Med tanke på att vi ville låna 50.000 kronor (för att lösa in husvagnslånet) så får vi betala 79200 kronor/ år i 5 år. Alltså mycket mycket mer än vi lånar. Hon som har skrivit våra lånepapper har semester och återkommer efter jul. Vi ska skicka in papprena senast nästa vecka så det vore ju bra om någon kunde svara på det. Men det var ingen annan som kunde. Får jaga vidare imorgon. Varför vet jag inte egentligen. Nu har vi badrumslånet som ska betalas varje månad så vi har inte råd med JAK längre, tyvärr. Hela husvagnslånet betalt + 50.000 kronor i handen om 2 år hade suttit fint.

1 kommentar:

Anonym sa...

Gå ut och leka med L är väl bra idé, inte behöver du vakta hantverkarna...