Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 27 december 2008

Tappade tänder och efterlysning

M är på innebandy cup i Uppsala i helgen. han åkte imorse och kommer hem imorgon eller på måndag beroende på om dom går till slutpel eller inte. Han skulle åka med en lagkompis pappa. Igår kväll ringde han till dom vid 20.30 - 21.00 och skulle fråga när dom skulle komma. Han fick då beskedet att dom inte tänkte komma alls för lagkompisen var sjuk och hade varit sjuk hela veckan så dom skulle inte åka. Bra att få reda på det så sent på kvällen. M försökte då få tag på en av tränarna för att höra om det fanns någon annan han kunde åka med. Men han var inte hemma. Så maken skjutsade M till träffpunkten, med ett ? om han skulle få åka vidare till Uppsala. Men M fick åka med en annan av tränarna. Dom satt 5 personer i varje bil. Då är det inga små killar vi pratar om. Dom fick nästan sätta sig med hjälp av skohorn! Laget försökte att hyra buss men det var för dyrt. Maken och en av hans kollegor från ett annat län har pratat om att köpa upp ett bussföretag med lite inbokade körningar. Det är för dom är trötta på sina jobb och sina arbetssituationer som dom inte kan göra något åt. Blir dom eget företag kan dom inte skylla på ledningen om arbetssituationen stinker. Det som hände idag fick tanken att gro ännu hårdare hos maken. Om han hade haft buss hade han kunnat köra killarna. Han har redan busskort. Så om någon vill sälja ett bussföretag med lite inarbetade turer lämna en kommentar. Hur har det då gått på cupen? Första matchen förlorade dom med 5 - 6. Då stod inte M. Andra matchen vann dom med 0 - 2. Då stod M. Stolt!

Äntligen börjar julmaten ta slut. Maken och S "gick på stan". Dom hittade inga reafynd förutom en kaffebryggare till makens pappa. Men maken köpte fler matlådor så moset och revbensspjället blev en matlåda. Moset och julkorven en. Sen tog jag en bit av skinkan

och gjorde skinksås av till lunch.L har haft en lös tand. Den har suttit i en liten slamsa i flera dagar men hon vägrar att öppna munnen när vi vill dra ut den. Ikväll när vi åt Taco så spottade hon ut någonting på tallriken - tanden. "Nu är jag en ännu större tjej mamma för nu harjag tappat två tänder, utan blod". Var hennes kommentar till det hela.

När jag läste för L ikväll läste jag en bok som heter Peter flyger. Jag misstänker starkt att det är en av mammas gamla böcker.

Hon har nämligen använt boken som skriv/ritblock och skrivit sitt namn i den.

Inga kommentarer: