Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 11 december 2008

Förbannad och gamla leksaker

Ibland är det tur att ha bloggen att gå tillbaka i, ungefär som en dagbok. Det ringde en försäljare den 29 november. Jag fick en gratis nyckelbricka för ett tag sedan för att jag var kund hos Halens. Företaget som har nyckelbrickan ringde till mig då och ville att jag skulle skaffa ett familje abonnemang För 660 kronor fick alla i familjen varsin nyckelbricka och om vi blev av med mobiler, kontokort eller annat så spärrade dom det. Jag tyckte det lät bra (jag kan inte säga nej, jag måste lära mig det) så jag tackade ja. Direkt efteråt ångrade jag mig. Jag letade då upp företaget via nätet och avbeställde tjänsten. Något som dom inte fattade för jag fick paketet och räkningen idag. Jag blev så förbannad att jag skrev ett brev som jag la tillsammans med kuveret och den nyckelbrickan jag redan fått i ett annat kuvert och skickade tillbaka till företaget. Här är brevet:
Den 29 november ringde en av era telefonförsäljare till mig och sålde ett familje abonnemang till mig. När jag talade med min make påminde han mig om att vi redan har den tjänsten via ett annat företag. Jag gick då ut på eran hemsida och skickade ett mail om att jag inte var intresserad av tjänsten längre. Detta var alltså den 29 november. Med tanke på ångerperioden man har så trodde jag att tjänsten blev borttagen. Nu har jag fått detta paket av er ändå som jag alltså tackat nej till. Nu får jag alltså slösa både tid och porto på en tjänst som jag redan tackat nej till. Ni får även tillbaka eran nyckelbricka som jag redan fått eftersom jag inte har blivit hörd.
En annan försäljare ringde och ville att jag skulle köpa bh och trosor. S hade sagt dagen innan att hon behövde nya bh:ar så jag tog abonnemanget i hennes storlek. För 64 kronor fick hon en trosa och en bh. Paketet kom igår och jag skulle avbeställa vidare abonnemang Det fanns en hemsida som man kunde gå ut på, vilket jag gjorde. Jag skaffade en inloggning och gick till min sida - ingenstans där man kunde säga upp abonnemanget Då ringde jag deras telefontjänst och betalade 4,95/minut kunde jag bara sköta alla andra ärenden utom uppsägning. Jag mailade då till kundtjänst. Jag var då riktigt förbannad (igen) så jag skrev vad jag tyckte i mailet. Här är det:
Jag vill säga upp mitt medlemskap i X. Mitt kundnummer är: X.
Sen vill jag komma med kritik. För det första så kan man inte säga upp sitt medlemskap via hemsidan, eller så kan man det fast det är så svårt att man inte hittar. För det andra kan man inte säga upp sitt medlemskap via telefonen. Ska man kunna sköta sina kundärenden via telefonen och betala 4,95/minut så är det bra om man kan sköta alla sina ärenden.
Dom svarade idag att mitt abonnemang var uppsagt men inte ett ord om det andra.

L såg på TV häromdagen ett par barn som åkte skateboard och sa att hon ville ha en. Vi har en skateboard i garaget som jag köpte på en loppis till M för 5 kronor för flera år sedan.

Jag hämtade in den. Hon åker på den hela tiden. Inte "på vanliga sättet". Hon ligger på den och skjutsar sig fram med händerna. Ibland kör hon saker på den, här är det hundarna som hon kör runt med.

Jag lovade bilder på nya badrummet. Jag jobbade igår så här kommer dom.Två högskåp. Bredvid sitter toarullen. Inte världens bästa placering om man är kort som L. Toaletten är vid väggen mittemot.Bubbelbadkaret. L och S bubblade igår när jag jobbade.Världen är liten kan jag konstatera än en gång efter gårdagens jobb. Hon jag jobbade med hade jag inte jobbat med förut. Men det visade sig att hennes son också går första året på Hotell och restaurang programmet på M:s skola. I en parallell klass till M. Hon själv hade jobbat som undersköterska på min gamla avdelning på sjukhuset. Hon var där två somrar när jag egentligen var mammaledig med L men var inne och jobbade extra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu ringer du direkt till NIX, och ger nyårslöftet, att aldrig någonsin tacka ja till något i telefon. Man behöver alltid sova på saken.
http://www.nix.nu/

Anonym sa...

Jaa du jag säger bara det telefonförsäljare(och homepartyn)
Men vilket fint badrum ni har!
Blir nästan renoveringssugen....
AnnH)