Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 21 december 2008

Aktiv dag och mer återvinning

Efter att vi gjorde ett nytt hörn i köket så har det fattas lister i taket i just det hörnet. Nu när vi gjorde om badrummet så kaklade vi det och tyckte inte att vi behövde ha taklisterna längre. Dom sitter numera i kökshörnet. Nu ska det bara dit en vägglist också. Vi har vägglister över men dom är bruna allihopa, den ska vara vit. Det blir till att plocka fram penseln.

Maken åkte iväg till återvinningscentralen med all våran återvinning. Vi har det som syssla på söndagar och gör det varje söndag. Idag var det som alla andra söndagar fullt. Extrafullt. Med lite muskelkraft så brukar vi kunna peta in vårat också, men idag fick man inte ens i en kapsyl eller ett kuvert. Ändå så åkte han till en till för att slänga där, med samma resultat. Maken var rejält förbannad när han kom hem och ska ringa kommunen imorgon och klaga. Han muttrade något om att skriva en insändare också. Jag som brukar vara den som skriver alla insändare, vi kanske har en till skribent i familjen.

Hela familjen har med samlade krafter gjort allt julgodis.

Från vänster till höger är det: chokladfudge, pepparkakstryffel, knäck, brända mandlar. Det som ligger under mandlarna är marknadskarameller. Något misslyckade marknadskarameller. Jag fick hjärnsläpp när jag gjorde dom. Det ska vara 500 gram socker i, men jag tänkte fel när jag vägde sockret så det blev 50 gram socker i. Dom blev goda ändå, men väldigt kladdiga. Pepparkakstryfflarna blev också en besvikelse. Jag trodde att det var receptet som vi hade när jag var på chokladprovningen, men det var det inte. Dom var goda ändå, men smakade väldigt mycket mörk choklad. Jag ska prova att ha i ljus choklad om det blir bättre. Här är receptet om någon vill prova själv:

Pepparkakstryffel:
1 dl vispgrädde
25 g smör
125 g mörk blockchoklad
1 tsk kanel
1/2 tsk malen kardemumma
kakao

Koka upp grädden i en kastrull. Lägg i smör och choklad i bitar. Låt det smälta på svag värme. Rör i kanel och kardemumma. Låt svalna och sedan halvstelna i kylen. Rör några gånger så att inte fettet flyter upp på ytan. Forma runda tryfflar med en tesked. Pudra över kakao och låt tryfflarna stelna i kylen. Jag rullade dom i florsocker istället för kakao.
Efter godistillverkningen hade jag ångan uppe (eller så var det sockerruschen efter all provsmakning) så jag bakade julbrödet.
Hårt knäckebröd, pappas favorit, han äter sig nästan mätt på det på julbordet. Kardemumma kakor, svärfars favorit, Vörtlimpor. I och med godistillverkning och brödbaket är alla matklappar gjorda - alla julklappar klara. Nu ska alla klapparna bara slås in också.

Sen har vi byggt pepparkakshuset också. Som vanligt så glömde jag köpa nonstop att ha på taket. L fick två godispåsar att välja på till lördagsgodis igår. Hon valde aporna så Fruxo blev över. Första året vi har "frukt" på taket.

Inga kommentarer: