Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 13 december 2008

Uteaktiviteter

Fiskarna i akvariet har minskat i antal dag för dag. Vi kunde inte förstå varför förrens igår. När maken kom på att pumpen var sönder och förmodligen hade varit det ett tag. Innan hela fisk befolkningen skulle vara utrotad så inhandlades en ny pump idag. Nya fiskar köptes också. Fler Neontetra.Och fler Mussepigg fiskar. Dom är Platy fiskar men stjärten liknar Musse Piggs öron därför kallas dom Mussepiggfiskar.

Förutom att maken har varit på shoppingtur. Aldrig mer city på en lördag sa han när han kom hem. Undrar varför? Så har vi satt upp utebelysningen. Bilderna är jättedåliga.Vi har färgade lampor efter taket på lekstugan.Över ytterdörren är det ett granris med lampor i. Längst ute under taket är det en lyskedja som ser ut som istappar. L älskar snö och kan vara ute nästan hela dagarna. Idag ville hon inte åka pulka, eller ha snöbollskrig eller göra snögubbar, hon ville bara göra snöänglar - hela tiden.Till mys på lördagar blir det alltid (förutom popcorn men det äter vi oftast på fredagar också) hemgjord Smothie. Vi kallar den Smothie men den är gjord på mjölk så egentligen är det nog en milkshake. Det är alltid (om vi inte har slut på någon ingrediens) mjölk, bananer och frysta jordgubbar i den.Idag ville vi ha lite variation från popcornen så vi gjorde Sushi.Sen hittade jag en burk palmfrukt i skåpet sen vi var till Kina affären.Dom ser inget vidare ut, men dom smakar jättegott.


Vi har även upptagit en gammal rutin. När M och S var mindre hade vi något som vi kallade familjeråd en gång i månaden. Sen när L föddes och M har matcher eller träningar jämt och S har tjejkvällar så rann det ut i sanden. men ikväll återupptog vi det. Det vi tog upp idag var:


*Nyår, vad vi ska äta och vad vi ska göra.


*L aktiviteter. När M och S var små åkte vi och badade, gick på bio och åkte till skojland men med L blir det aldrig av. Så vi har bokat in datum för L aktiviteter.


*Familje aktiviteter. Vi ska se på film tillsammans mer.


*Sysslor. Förut hade M och S sysslor som dom skulle göra hemma, men det blir hela tiden tjafs om vem som ska göra vad. Nu ska vi be om hjälp istället.


*Majresa. Förut åkte vi till Liseberg varje år i maj. Men när L fick vinterkräksjukan i bilen ner och spydde hela tiden så slutade vi med det. Vill absolut inte uppleva det igen. Funderar på en båt resa till Åland.


*Videokamera. Det skulle vi vilja ha en ny. Vi fick ärva en efter mina föräldrar men den gick sönder. Då fick vi ärva makens föräldrars men den är jättedålig. Den är modell stenåldern. Vi ska kolla på mellandagsrean och köpa en digital videokamera. Vi har massor av filmer från när M och S var små, men nästan ingen från L.


*Rundan runt. När alla får ordet. S undrade när hennes rum blir klart. Vi ska till tippen en runda till sen ska det börjas byggas.

1 kommentar:

Anonym sa...

Familjeråd,det var en utärkt ide!
Tråkigt att det alltid är så att aman gör mindre,filmar mindre osv med sista barnet,men så är det också här..
AnnH