Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 1 februari 2016

Veckans zero waste

Refuse:
Mailade Naturskyddsföreningen som hade telefonbombat mig när jag var på jobbet. Jag bad att dom skulle ta bort mig från deras telefonlistor. Om jag vill skänka pengar så går jag direkt in via företaget och har slutat säga ja i telefonen. Om jag råkar bli bortkollrad så jag svarar ja mailar jag alltid företaget i efterhand och säger att jag ångrat mig och att dom inte ska ringa igen. Företag som inte accepterar det och ringer ändå kan se sig i månen efter mina pengar.
Sa nej i minst 15 minuter till en envis Phone house försäljare på det stora varuhuset på andra sidan stora staden som försökte pracka på mig ett surfkort på 3 och en surfplatta eller bärbar dator. Utgångspriset var 495 kronor hans sista bud var 369 kronor. I 24 månader = 8856 kronor. Surfplattan kostade 7000 sa han.

Reduce:
Bara en banankartong kvar i bastun nu (+ en del löst som är tingat och jag hoppas blir hämtat i helgen).
2 tunikor gett till Myrorna.
3 läppglans som var minst 15 år gamla (sen en kompis sålde Mary Kay smink) slängt.
6 glasassietter gett bort.
2 vaser gett bort.
12 kylskåpsmagneter gett bort.
4 lipbalm (oanvända) sålt. Jag behöver inte ha 16 ekologiska lipbalm.
12 ramar gett bort.
4 linsfodral gett bort.
5 ljusstakar (en bestod av 3 delar = 7) gett bort till en familj vars hus brann upp.
3 oöppnade salvor (två zinksalva och en A-salva) gett till en familj vars hus brann upp (dom hade en bebis).
1 karta med utgångna tabletter från min handväska lagt till Apotekets deponi.
12 spritservetter som låg i min handväska slängt. Dom gick ut 2013.
1 påse med 30 ++ galgar gett bort.
1 spjälsängsskydd och 1 barnstolsdyna gett till Erikshjälpen.
1 lampa gett till Erikshjälpen.
14 dvd filmer gett till Erikshjälpen.
20 ++ saker gett till Erikshjälpen.
6 böcker gett till Erikshjälpen.
20 ++ gamla bebiskläder gett till Myrorna.

Summa: 161 saker.


Reuce:
Vi hade lammskinn som mattor på sovrummet. Sen tröttnade jag på att dom samlade på sig en massa skräp och var nästan omöjliga att dammsuga. När man skakade dom (vilket man fick göra flera gånger i veckan) rök det så mycket damm att grannarna nästan trodde det brann. Jag sålde dom då. Sen förträngde jag det och köpte konstgjorda lammskinn på Ikea. Nu efter ungefär ett år har jag tröttnat igen. S hade tre runda mattor på sitt rum. Jag provade hur dom såg ut och det såg bra ut. Jag tänkte då köpa såna när L och jag skulle till Ikea. Men så kom jag på att S hade en lång matta i sina flytta hemifrån lådor. Den ligger nu på S rum och S runda mattor ligger nu i sovrummet.
Gjort nya tändrosor av ljusstumpar och äggkartonger.

Recycle:
Metall var det jag kollade igenom och det var: 2 metall-lock (en olivburk och en marmeladburk). 1 blisterförpackning efter makens medicin (helt i metall). 1 makrillburk (vi äter makrill som pålägg minst en gång i veckan).

Rot:
Inget förutom dom vanliga skalen och skrottarna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag slösar inte 15 minuter på någon försäljare, enklast är att inte stanna utan bara säga NEJ och gå förbi. Är det per telefon så meddelar jag bara att jag inte är intresserad och lägger på luren. / Stina