Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 7 februari 2016

Förklaring på prylar

Lite svar på kommentarer om mitt inlägg prylar. Att vi har så mycket saker att rensa ut fast vi aldrig shoppar beror på flera saker.
Ett: Vi flyttade in i huset 1991 och har alltså samlat på oss saker sen dess.
Två: Vi köpte huset av mina föräldrar som lämnade kvar en del saker.
Tre: Eftersom jag är en snål ekonomisk person så har jag sparat det mesta som kan vara bra att ha (presentpapper, plastpåsar, foliebitar, gamla ramar, tomma plastburkar, tomma glasburkar mm mm).
Fyra: Ända sen L var liten har jag köpt på mig begagnade kläder i stora partier för henne att växa i. När folk sålde en hel låda med massor med kläder i olika storlekar köpte jag dom. Jag har även loppat kläder att växa i till henne. Vi har även sparat alla S kläder från vi fick reda på att vi var med L (vi sparade även M:s kläder men när det var en tjej gav vi bort dom). Det gör att vi inte behöver köpa några kläder till L mer än underkläder och strumpor. Vi köper nya kläder till henne ändå. Men det gör att när hon vuxit ur en storlek behöver vi inte köpa en helt ny garderob - det försvinner bara ut en gammal.
Fem: Maken är en hamster och har inte rensat alls bland sina kläder och saker tidigare. Det gör att dom flesta av hushållets saker inte heller blivit rensade tidigare.
Sex: Vi har tre barn. Barn är otroliga sak magneter. Dom gör saker i slöjden, dom gör saker i skolan, dom pysslar med saker hemma, dom har hobbies.
Sju: Vi hade en husvagn där vi hade en uppsättning till av gafflar, skedar, knivar, tallrikar och allt möjligt annat.
Åtta: När makens föräldrar slutade med sitt torp fick barnen P välja om dom ville ha något. Vilket resulterade i att S har nästan ett helt komplett hem liggandes i en massa kartonger här. Eftersom hon mer eller mindre har flyttat permanent till USA så brukar jag kolla igenom hennes lådor ibland.
Nio: Bastun var bara tillfällig förvaring åt alla saker som vi rensat ut innan vi hade tid att lägga ut dom som skänkes, säljes. Meningen var att vi skulle stå på loppis och sälja sakerna. Det enda som är kvar i bastun nu är en massa saker som två av mina "kompisar" tingat men aldrig hämtar.
Tio: Vi precis som säkert dom flesta andra har en otroligt massa onödiga prylar som man fått i julklapp, present eller ärvt eller helt enkelt bara samlat på sig genom åren.
Anledningen till att vi har tre frysar är flera. Maken fiskar nästan hela våran årsförbrukning av fisk vilket gör att halva den stora frysboxen är full med fisk precis efter han har kommit hem efter sin fiskevecka. Den andra halvan är full med bär som vi plockat i trädgården men inte hade tid/plats att göra iordning på just då.När bären och fisken börjar ta slut flyttar vi över allt till den andra frysen och stänger av frysboxen. Den lilla frysen i källaren är full med matlådor, bröd, kött, korv bland annat. I frysen uppe som är en väldigt liten frys som det knappt ryms något i har vi frysta grönsaker, bonusmatsrester och glass i. Sen är den knökfull.
Nej vi tar aldrig gratissaker bara för att dom är gratis.
Bea som skrivit boken zero waste home rensade ut 80 % av deras saker. Där försvann det säkert ut bra mycket mer än 6000 saker.

1 kommentar:

Esbe sa...

👍 Och så spelar det roll på hur man räknar sakerna :) (såg frågeställningarna efter förra inlägget och "förstår" inte varför frågorna uppkom, man kan ju t ex köpa en bok - vet att du oftast lånar - för att läsa och sen blir den stående, då borde ju inte det räknas som shopping utan nån form av planerat inköp... böcker har en tendens att föröka sig om man gillar att läsa! Och tusen andra saker...)