Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 28 februari 2016

Fler upplevelsepresenter

Vi försöker dra ner på antalet saker. Så när det vankas födelsedagar blir det mycket upplevelser nu. Maken fick som jag skrev luftballong och helikoptertur när han fyllde. I början av mars är det L:s tur att fylla år. Hon fick sin ena present i förskott redan igår. Vi åkte till melodifestivalen i Gävle. Ekonomisk som jag är så valde vi genrepet klockan 13:45 istället för den direktsända finalen. Vi betalade 250 kronor/biljett och satt precis vid sidan av scenen på första raden. Hade vi valt direktsändning så hade vi fått betala 650 kronor/biljett för samma platser. M var hemma och var hus och Popcorn vakt.
När vi efter en felkörning kom fram till Gävlerinken fanns det gott om p-platser. I alla fall en bit promenadväg bort. Parkeringen var gratis fast det stod att det skulle kosta 30 kronor. En lång kö in. Lite stånd där man fick gratissaker (om man kom fram vill säga för man stod som packade sillar). L lyckades få en chokladbit och jag och L fick varsin påse chips. Vi åt upp det därinne.
Vi satt precis på sidan av scenen på första raden. Ovanför oss hade vi en stor tvskärm där vi kunde se vad som hände framifrån och dom redan inspelade inslagen.
Anledningen till att det blev just Gävle var att L:s favoriter Dolly Style var med. Ovanför scenen var green room och det är där som Dolly Style står på bilden. Martin Stenmark (en anledning till att det blev just Gävle) stod och slängde slängpussar och luftkramar till publiken från green room.
Här är Gina och Sarah när dom sjunger nationalsången. John Henrik Fjällgren står mellan dom men han syns inte på bilden. Det var låtsasröstning så allt var precis som på kvällen (vi fick andra vinnare) förutom priset. Tv kamerorna snurrade runt för att kameramännen också skulle få öva.
När det var slut fick man gå ut till gratisstånden igen. Den här gången fick L en godispåse och 2 chokladbitar. Vi sov över på Scandic där vi också åt kvällsmaten. Bredvid matsalen var en storbildstv där vi fick se allt igen. Den riktiga röstningen såg vi på rummet lite senare. Efter en "god natt sömn" (jag sover aldrig bra borta) styrde vi bilen hem igen. Vi var nästan helt ensamma på vägen hem. L tyckte det var super och vill gå nästa år igen. =)
I torsdags efter jobbet fick jag och en annan jobbarkompis tillsammans med våra barn följa med en tredje jobbarkompis till hennes föräldrar som har fårgård. Vi fick se 5 lamm födas. L och dom andra barnen fick bära på en massa lamm och klappa på ännu fler lamm. L sken som en sol hela tiden. =)

Inga kommentarer: