Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 22 februari 2016

Veckans zero waste

Refuse:
Kommunen delar ut startpaket med olikfärgade påsar för att alla ska kunna sopsortera i egen tunna. Det är frivilligt säger dom men påsarna skickas ut till alla. Vi har också fått en laddning. Jag skrev insändare i den lokala tidningen om när det skulle införas om att vi inte ville ha det. Vi har inte ångrat oss och vill inte börja med det. Så jag skrev till kommunen och sa att dom kunde hämta sina påsar. Det ville dom inte göra. Vi skulle antingen ge dom till en granne eller lämna dom på återvinningsstationen. Vi lämnade dom på den återvinningsstationen.
Jag har nyss blivit medlem i facket efter några år som inte medlem. Det hände en grej så jag behövde hjälp av facket (jag anmälde en kollega som gjorde grova fel) facket sa att jag fick klara mig själv. Hon fick sluta sen ändå för jag var inte den enda som anmälde henne. Hur som. Jag har bara varit medlem i några veckor men får saker i brevlådan nästan dagligen så jag mailade: "Hej. Jag har nyss blivit medlem hos er efter några års uppehåll. Jag har ett önskemål. Vi lever efter zero waste vilket betyder att vi vill lämna så lite avfall och återvinning som möjligt efter oss. Jag har nyss blivit medlem och brevlådan är inte full men nästan dagligen kommer något från er. Om jag vill teckna en försäkring via er så låt mig bestämma det själv. Snälla skicka inte ett papper då som jag måste tacka nej till försäkringen. Både ni och miljön skulle tjäna på om dom som ville ha försäkringen tog kontakt själva. Jag tecknade mig för autogiro på en gång men har ändå fått en räkning på första månaden i brevlådan. Sen skulle jag bli glad om man kunde läsa eran tidning via webben istället för på papper i brevlådan. Jag vill inte ha någon tidning heller. Tack och ha en bra dag."
Maken fyllde väldigt jämt. Han ville inte ha stort kalas så han och jag åkte bort. Vi hade kalas för närmaste släkten på helgen sen. Han fick bara upplevelser och inga saker alls. =) Av mig, L, M och mamma fick han en tur i luftballong. Av sin mamma, pappa, syster och hennes son fick han en helikoptertur över Los Angeles. Han ska åka dit när S tar graduation i vår.

Reduce:
L:s rum blev genomrensat (igen) efter förra veckans uppdrag hos Förvaringsdrottningen, så en del ut där. Kylskåpet är städat och rensat. Alla glasburkar är rensade igen. Förstår inte var alla kommer ifrån? Pennlådan i köket är genomrensad, blev galen på alla pennor som inte fungerade - men nu är dom ett minne blott.
1 kopp, 1 fat och 1 assiett som L fick när hon var liten som vi skulle spara till henne. Den tillverkas inte längre och det blev inga fler. Sålt. M ville inte ha sina koppar så dom fick S. S koppar fick L. (Dom hade fler sparade koppar än L).
1 lampa gett till Erikshjälpen, böt till mig en annan lampa mot stringhyllan så inget ut.
2 hundkläder (Har en hel garderob till Popcorn som vägrar sätta på sig dom) gett bort.
2 halsband efter Popcorn gett bort (har köpt en sele till henne som funkar mycket bättre än halsband så 1 sak ut).
3 nya hundbollar (hade fem, stycken) gett bort.
1 rullgardin med 2 hållare gett bort.
1 skinnmössa gett bort.
2 teburkar gett bort.
3 små brickor gett till Erikshjälpen.
4 ljusstakar gett till Erikshjälpen.
1 hockey puck gett till Erikshjälpen.
1 skål gett till Erikshjälpen.
2 små speglar att ha under t ex ljusstakar gett till Erikshjälpen.
2 böcker gett bort.
1 bok lottat ut och gett bort (räknas inte den här veckan för Ulrika som vann har inte hört av sig med sin adress än. Ulrika kommentera din adress så skickar jag boken (jag publicerar inte din adress)).
Ett minidrivhus som bestod av 7 delar gett bort.
1 vas som L råkade slå sönder slängt.
1 tröja som L vuxit ur gett till Myrorna.
1 stekpanna gett bort (vi hade 3 stora stekpannor, 1 liten, 1 grillpanna och 1 plättlagg).
1 mugg gett till M.
1 mugg som gått sönder slängt.
50 ++ papper (teckningar bland annat) och kartonger från L:s rum lagt i återvinningen.
1 tuggummiautomat gett bort.
20 ++ tuggummin från automaten slängt.
1 cd/kassett/radio spelare gett bort.
50 ++ papper från L:s rum eldat upp.
30 ++ böcker och leksaker från L:s rum gett till Erikshjälpen.
18 smycken som L inte ville ha kvar (stora armband, massor med stora örhängen mm) gett till Erikshjälpen.
5 glasburkar lagt i återvinningen.
12 dekorationsfigurer som gick ut 2013 lagt i komposten.
20 ++ pennor, små urtorkade sudd slängda.
1 annan liten radio gett till Erikshjälpen.
1 av mina bhar som gått sönder gett till Röda korsets deponi.
1 glasljuskopp som läckte lagt i återvinningen.
1 stenljus som gått sönder slängt.
1 tunika efter L som var så sliten att den inte gick att laga lagt till Röda korsets deponi.
2 krukor slängt.
2 krukor gett bort.
1 påslakan, 1 örngott och 1 kudde med hästar på som L vuxit ifrån gett bort.
1 tröja som L vuxit ur gett till Myrorna.

Summa: 250 saker.
Reuce:
I köket har vi en vinhylla som maken gjort själv. Jag ville ha en vinhylla till på andra sidan. Maken har gjort två vinhyllor till av en gammal list som vi hade hemma. När vinhyllorna var gjorda kom vi på att vi ville ha alla vinhyllor på samma sida av köket. Vinhyllorna sitter bara fastskruvad på hyllorna som går att flytta.

Recycle:
För ungefär en månad sedan tittade jag igenom glas. En glasburk var det då. Betydligt mer var det nu. 5 glasburkar som jag sparat och inte ville ha kvar + två tacosås burkar var det.

Rot:
2 krukväxter från L:s rum som såg väldigt ledssna ut.


Inga kommentarer: