Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 8 februari 2016

Veckans zero waste

Refuse:
Jag har tagit bort två grupper som jag gjort på FB. Den ena var uthyrningen av maskeradkläder och den andra var den där man lånade grejer av varandra. Alla (nästan bara Halloween kläderna kvar) maskeradkläder är sålda till seccond hand affären för barnkläder. Inga grejer har blivit utlånade fast gruppen där man lånar grejer av varandra funnits i 1,5 år. Jag har även gått ur flera av grupperna på FB som jag bara varit medlem i. Jag hinner aldrig titta i alla grupper och blev stressad av att jag var medlem i så många grupper. Ibland slötittade jag in i grupperna bara för att.

Reduce:
Bastun är numera nästan tom. Alla banankartonger är borta. Det ligger fortfarande saker där. Saker som två av mina kompisar tingat och lovat att hämta för flera månader sedan. Jag har gett dom deadline till mitten av februari sen ryker sakerna till Erikshjälpen. Nu ska förråd nr fyra som egentligen inte är ett förråd utan bara några hyllor utanför matkällaren tömmas. I hallen hängde S golfväska. Jag som tröttnade på den kollade vad som var i, frågade S om hon skulle spara något och la ner den mindre fulla väskan i S garderob.
3 t-shirtar som L haft till gympan och inte ville ha längre gett till Myrorna.
7 tapetrullar sparade för att pyssla med/om tapeten lossar (det har den inte gjort på 10 år) lagt i återvinningen.
3 oöppnade parfymer gett bort.
1 oöppnad burk med Betapred tabletter från S golfväska lagt i Apotekets deponi. Dom hade gått ut för 2 år sen.
8 scorekort från S golfväska lagt i återvinningen.
1 plastpåse från S golfväska lagt i återvinningen.
1 tårtfat bytt bort.
1 vas gett bort.
1 av L:s one piece lagt till Myrorna.
2 fejk lammskinn (79 kronor på Ikea. 8 stycken ville ha dom) gett bort.
7 olika sminkprodukter (från naturalbox bland annat) oanvända oöppnade gett bort.
2 leksaksförvaring (en stor plastkista och en stor tygkorg) gett bort.
1 burkhållare med 2 burkar bytt bort.
10 leksaker gett bort.
1 chippingkorg sålt
4 head covers gett bort.
1 gammal svagdricksflaska med 1 korg gett till Erikshjälpen.
1 lampa gett till Erikshjälpen.
48 (räknade dom) olika leksaker och andra småsaker gett till en hjälpgrupp.
4 gamla medicinburkar gett till Erikshjälpen.
38 (räknade dom med) leksaker och andra grejer gett till Erikshjälpen.
1 trasig stegräknare lagt i elektronikåtervinningen.
1 gammal julgransbelysning gett till Erikshjälpen.
2 stolsdynor gett till Erikshjälpen.
3 kylskåpsmagneter gett bort.
4 hundstövlar (som var för små för Popcorn, S köpte dom i USA och hade med dom hem i somras) och 1 fodral till dom gett bort.
6 oanvända burkar med fast karamellfärg gett bort.
1 tvålpump gett bort.
1 av L:s urvuxna jackor gett bort.
1 raktvål (oöppnad) och 1 rakborste gett bort.
1 tvättmedelsburk (hade två men behöver bara en) gett bort.

Summa: 171 saker.

Reuce:
Jag har bytt ut alla ytterkrukor i vardagsrummet mot vita. Det vill säga alla utom en. En brun lerkruka som inte hade någon ytterkruka. Jag sprayade den med en vit lackfärg som jag hade hemma.
Handtaget till diskmaskinen gick sönder (igen, den förra lagningen har hållit ett bra tag nu) så maken har limmat fast det igen.
Jag har länge tyckt att ena väggen i badrummet är så tom. Jag tog två vykort som jag gett till M och S en alla hjärtans dag för länge sen och sparat för dom var så söta, två ramar jag hade hemma. Maken silikonade upp dom på väggen.
I hobbyrummet satt det en stringhylla (äkta) som maken förvarade färg på (stackars hylla). Den sitter nu på hedersplats i tv rummet där vi behövde ha en annan hylla till makens pärmar.


Recycle:
Alla kategorier med återvinning är genom kollade. Batterier blir det så sällan. Likaså kläder till Myrorna och textilier till Röda korset så det tittar jag inte igenom. Förra gången jag tittade igenom plasten var det en full tunna med hårdplast och två påsar med mjukplast. Den här gången var det en tunna full med hårdplast och en påse med mjukplast. En påse mindre alltså.
Skrev till kommunen och frågade var jag ska slänga tomma cerat hylsor. Till skillnad från läppstift hylsor är dom gjorda helt i hårdplast och är en förpackning. Alltså borde den kunna slängas i plastinsamlingen. Kommunen svarade att den skulle slängas i hårdplasten. =) En mindre grej i soporna alltså.

Rot:
Jag fick två buketter med blommor av M för ungefär 1,5 vecka sedan. Hälften av blommorna hade vissnat så dom ligger i komposten.

Inga kommentarer: