Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 3 oktober 2014

Bitar faller på plats

Nästa arbete som ska vara inne ska vara inne på måndag. Jag har dock redan lämnat in det. Det ska inte bli godkänt utan bara man har gjort två inlägg så får man godkänt. Arbetet efter det är ett grupparbete. Förutom att jag har svårt att få tag på dom två andra i min grupp (och börjar fundera på om dom har hoppat av kursen) så börjar lite bitar falla på plats och det känns bra. Vi ska skriva om miljö och det känns jättekul. Vi ska låtsas att vi ska vara med och planera ett nytt äldreboende som ska byggas. Vi ska ha med 3 vetenskapliga artiklar i arbetet. I sista arbetet som ska vara en uppsats med sammanfattning, inledning, metod och hela konkarongen ska det också vara med vetenskapliga artiklar. Minst 4 stycken. När jag letar på nätet hittar jag artiklar men jag måste bli medlem i sidorna och betala för artiklarna. Vilket jag inte har någon lust med. Vilka artiklar jag ska välja har också varit ett problem. Men så sa en nattsyrra som också går kursen att hon hade hämtat sina artiklar på medicinska biblioteket på stora stadens sjukhus. Där kommer man åt alla artiklar utan att behöva bli medlem eller betala för dom. Så dit ska jag åka nästa vecka tänkte jag. Om jag kunde komma på vilka artiklar jag ska söka efter. Men så surfade jag runt lite och hittade flera artiklar så om jag bara får ut dom nästa vecka så är den saken löst.
En annan sak som är löst är ett julklappsproblem som jag hade till L. Hon skulle få en blå nunchuck som jag beställde på Tradera. Leverans om 7 - 14 vardagar. Det har nu gått 16 vardagar och jag skrev till dom och frågade var min vara var. Jag fick standardsvaret som dom skickar ut i samband med att dom skrev att det var postat och skulle komma om 7 - 14 vardagar. Paketet hade ett sändningsnr så dom kunde se när det landat i min brevlåda, det var dock inte spårningsbart så om det försvinner på vägen kan dom inte se var det försvann. På måndag får dom ett negativt omdöme av mig i alla fall. Det här gjorde att jag var en julklapp kort till L. Min mamma hade ett sminkbord som jag fick och sen fick S det. Jag tänkte att L skulle få det, det ska bara målas först. Så kom jag på att jag kan ge henne sminkbordet med smink i i julklapp.
En sak som inte är löst är våran månadskostnad som kommer att stiga och sjunka. Maken har beställt fiber som dom kommer och gräver ner nästa vecka. Månadskostnaden kommer att sjunka från nuvarande 488 kronor/månad för bredband och telefoni. Till 419 kronor/månad. Men då ska själva fiberinstallationen betalas också. Hur mycket den var på kommer maken inte ihåg (jag var inte hemma när fibersnubben var här). Han tror den var runt 20.000 kronor som då måste bli ett nytt lån som alltså också ska betalas.
På posten kom det en rabattcheck på 100 kronor från Hemglass.
 Smöret var nästan slut. Det blev en miss i planeringen. Willys hade rabatt på Lätta så jag tänkte köpa det när jag skulle handla Seqr varorna förra veckan. Men så beslöt jag att Seqr varorna inte var värda resan dit och glömde att jag skulle köpa Lätta också. Tiodagarshandlingen gjorde jag och L på Coop och på inköpslistan där hade jag strukit Lätta för det skulle jag ju köpa på Willys = det blev inte smör köpt. Alltså gjorde jag eget idag. Besparing vet jag inte men jag slapp en extrahandling vilket säkert hade resulterat i mer än Lätta förutom bensinen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj betalar ni så mycket för telefoni och bredband var min första tanke, vi betalar 199kr för bredband (wi-fi) och sedan mobilabonnemangen, men sedan slog det mig att ni kanske fortfarande har hemtelefon? Vi tog bort vår, onödigt dyr, och ingen ringer hem längre till nån.

Ang söktjänst så kan du gå in på diva portal (googla) och tryck i endast forskningspublikTioner och så ett passande sökord, så brukar det mesta finnas där i fulltext.

Vill du ha engelska forskningspublikationer så kan du gå in på Uni hemsida, tryck på bibliotek och sedan databaser, så kan du söka och få fram lite. Gratis, och tidsbesparande.

Lycka till med det kommande arbetet!

Mvh Mia