Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 29 oktober 2014

Veckans sparade pengar

En lite kortare lista igen.

1 Jag fick en rabattkupong på 100 kronor på Ecoliving och tänkte genast beställa naked lips läppbalsam. Jag älskar dom. Deras enda fraktalternativ är DHL. Fast det står att dom fraktar med posten på hemsidan. Så jag mailade dom och frågade. DHL ligger en omväg för oss och kostar då mer bensin och utsläpp än posten. Dessutom är läppbalsamen så små att dom kan delas ut i lådan. Jag fick svaret att dom bara har DHL som fraktalternativ. Jag beställde aldrig något och sparade in dom 69 kronorna som frakten skulle ha gått på.

2 Läppbalsamet med havtornssmak (en av favoritsmakerna) börjar ta slut. Eller det finns massor kvar nedanför hylsan där man inte kommer åt. Jag skrapade ut allt läppbalsam och la i en liten burk. När jag tittade efter hade jag 14 stycken olika läppbalsamer i olika smaker. Alla ekologiska. =)
3 Plockat mer vinteräpplen.
4 Har lagt vinteräpplena för förvaring i garaget i en banankartong (fick av M) inlindade i en massa tidningar (fick av mamma). Det finns fortfarande massor massor av äpplen kvar så blir nog en vända eller två till.

5 Eldat lite kyliga dagar och fått upp temperaturen från 19 grader till 21.

6 Sålt saker för 504 kronor.

7 Fått 707 kronor för ni kärare läsare har klickat. =) Tackar.

8 Maken har lagat handtaget på diskmaskinen igen. Sist var för några månader sen så har hållit ett bra tag.

9 Maken har lagat L:s cykellyse.
10 Köpt gratis potatisgratäng (kupong från min Ica affär).

11 Köpt gratis Findus färdig rätt (från Facebook).

12 Köpte helgskinka för 19,90/kilo som vi ska använda som julskinka i jul.

13 Maken har lagat sin ena vinterjacka.

14 L har vuxit ur sina ridbyxor men jag hittade S ridbyxor i en påse och dom satt perfekt. =)
15 Tog en plåtburk som jag hade hemma och använder som kruka i köket.
16 Vi hade en spaljé som satt som en liten vägg vid ingången till altanen. Jag hade planterat en vindruva där bland annat som jag fått av en av mina patienter. Jag fick ett skott av deras planta som växte som ogräs på hela deras altan. Det var så jag ville ha. Den ville inte riktigt ta sig och sen dog den. Vindruvan alltså inte min patient. Spaljén har suttit kvar och blivit mer och mer sliten. Nu när jag fått en vindruva av grannen så satte vi den där hon har sin (den växer också som ogräs). Maken har nu fixat iordning på den gamla spaljén och den är flyttad till vindruvan.
17 Köpt ett sminkset som L ska få i julklapp. Jag köpte det begagnat för 50 kronor. Men den var helt ny och oanvänd. Bilden är lånad av säljaren.
18 Jag fick ett presentkort på 100 kronor på Jysk i Mp3 panelen. När jag började prenumerera på Jysk:s nyhetsbrev fick jag 10% rabattkupong på ett köp i butik. Jag vill ha korgar under tvrumbordet. Det ligger spelkonsoler där som inte får plats i korgbyrån. L och jag var på ärenderunda idag och åkte då bland annat till Jysk och köpte två korgar. Dom skulle ha kostar 99 kronor/styck men om man köpte två fick man betala 149 kronor. Jag fick 14,90 kronor i rabatt och hade presentkortet så jag fick betala 34 kronor för två korgar. =)

19 Vi åkte även till Coop för den vanliga tiodagarshandlingen. Målet var mat för max 2000 kronor den här månaden. Jag var lite orolig för vi hade gjort två extrahandlingar. Salladskyckling på Citygross och helg(jul)skinka på Ica. Coop gick på 582,68 och då var ingredienser med till L:s spökfest i helgen. Maten i familjen P i oktober har sammanlagt gått på: 2125,71 kronor. Målet blev inte nått tyvärr. Tack vare extrahandlingarna och sakerna till Spökfesten. Nya tag nästa månad. =)

Vad har du gjort för att spara pengar den här veckan?

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi har snarare månadens sparade pengar, men här följer en liten lista.


1. efter försäljningar på bytardagar så tjänades ett par tusenlappar, och dessa har då använts till mat.

2. Har inte handlat något annat än mat, har spenderat en större tid med att rensa saker ur huset istället, vilket ger lika stor belöning som att handla ( i hjärnan).

2. Har fått ett sängbord som dottern ska ha på sitt rum, denna ska slipad med sandpapper som redan finns hemma, och målas med den sista skvätten färg som användes till utemöblerna i somras.

3. Istället för dyra nöjen så funkar skogen fint. Och ger harmoni och ro till själen. Så detta har vi roat oss med. :)

4. Och på tal om nöje så har ett 20
Tal sommarpratare gått flitigt i hörlurarna medans städning har blivit utfört. Sista var Leif GW Perssons sommarprat, och det var riktigt bra. Och framförallt gratis. :) det är mycket roligare att hänga tvätt med lite sällskap i lurarna.

4. Har handlat mat för totalt 300kr denna vecka. Har arbetat hemifrån och ätit och druckit kaffe i hemmet. Fika har vi inget, vi fikar högst 1 gång i månaden eller när vi får besök, fikabröd blir Ganska dyrt i längden.

5. Dottern vill inte ha frukt till skolan, så hon tar med ett par riskakor istället. Hon tycker att det är bättre, och det är ju billigare än frukt. Och hon kan även bjuda sina kamrater på dessa. Iof så har vi alltid frukt framme så barnen kan äta när de vill, bäst var de när alla äppelträden var mogna, då hade vi hur mycket äpple som Hellst.

6. Har på bytardagar och loppisar hittat fullständiga vinterset till barnen för bara några hundralappar. Där talar vi om att spara pengar. :)

7. Använder inte sköljmedel sedan 7 år tillbaka då BVC rekommenderade att man inte ska ha detta. Pengasparande om något. :)

8. Drar ut alla sladdar på kvällen, så inget står och drar ström, vi har även varmvattenberedare så ingen kan duscha onödigt länge heller ( varmvattnet räcker Max 20 min).

9. Har egen brunn, så vattenräkning har vi ingen, men fantastiskt gott vatten har vi, alltså har vi inga andra drycker till maten ( barnen är inga mjölkdrickare).

10. Stänger av elementen varma höstdagar, eldar i kaminen nu i okt och det blir drygt 22 grader varm ( 25 där kaminen står).

Vi sätter undan ett par tusenlappar på sparkontot varje månad, som används till nödvändigheter som kan behövas. Dock är vi inga supersparare.

Vissa veckor/ månader går de åt mer pengar. Men stenkoll på ekonomin har vi. :)

Mvh Mia