Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 1 juli 2014

Maken fyndar på loppis

Maken gillar inte att gå på loppis eller i begagnat affärer. Igår tvingade jag dock med honom på kyrkans loppis. Och tur var väl det (kanske för det blev "dyrt").
Jag köpte en julklapp till någon som önskat sig en sån (inte med på bild) en flaska,  2 sandaler till L i rätt storlek att växa i och L fick en delfin (inte heller med på bild). En Kolmårds delfin eftersom vi ska åka till Kolmården så behöver vi nu inte gå in i souvenirbutiken och fick en delfin för 5 kronor istället för minst 100 kronor. Maken köpte ett surroundsystem och en dvd till tv rummet. Vi har inte haft någon dvd där. När L har velat se film har vi kört den i Playstation enheten. Och en nätverksenhet till Viasat on demand. Vi har inte kunnat se Viaplay i tvrummet fast vi betalar för den tjänsten. Nu kan vi det. Allt för 275 kronor. Bara julklappen kostar minst 300 kronor. Skor kostar väl minst 250 kronor styck så 500 kronor. Så en hel del sparat. Skorna i alla fall var ett nödvändigt köp och vi firar julafton och ger julklappar så julklappen var också nödvändig. Det andra klarar man sig utan men ett sparsamt liv utan att man unnar sig något blir ett bra tråkigt sparsamt liv. Och ett bra tråkigt sparsamt liv gör att man tröttnar på att vara sparsam.
Jordgubbssaft och restsylt är gjord.
Rabarberdricka och rabarberpaj på resterna är också gjord.
Förut hade vi 7 lådor och 2 påsar med olika matrester i frysen. Vi har nu dragit ner det till 2 lådor och 2 påsar. Jag hoppas kunna få upp det till 6 lådor och 2 påsar. Vi har en pastalåda och en kött/korvlåda och en påse med brödkanter (blir ströbröd) och en påse med ostkanter (blir riven ost). Pastalådan blir makaronipudding. Kött och korvlådan blev pytt förut. Vi hade då potatisrester i lådan med men dom blir så svampiga så nu är det bara kött och korv i lådan. Nu gör vi lapskojs av lådan istället, med nykokt potatis som vi gör mos av. Dom andra lådorna innehöll: Ris. Fisk. Kokta grönsaker. Blöta saker (såsrester, köttfärssås, grytor). Potatis. Potatislådan slutade vi med för att potatis blir som sagt var som blöta svampar efter att den varit fryst. Vi gjorde potatisbullar av den men dom blev så vattniga att vi slutade med det. Nu kokar vi nytt mos när det vankas potatisbullar som alla i familjen P gillar. Dom andra lådorna försvann automatiskt eftersom det oftast blir så pass mycket mat över att vi gör matlådor av dom istället.
Maken var med L till tandläkaren inne i stora staden. Bredvid tandläkaren ligger affären som byter skärm på mobiler, utlänningsaffären och tågstationen så maken samordnade lite ärenden. På utlänningsaffären köpte han majs och ananas och torkad frukt. Han lämnade in och hämtade ut min nya mobil. Till sist gick han iväg på ett köp.
En eldkorg och 5 prydnadskuddar för 35 kronor. Eldkorgen kan vi elda i på jul, glögginet och nyår och så.
Efter lunch åkte S och jag iväg en sväng. Vi åkte till den nya Kina affären och köpte sushi tillbehör. Ananasen kostade 35 kronor på Kina affären mot 49 kronor på utlänningsaffären så nästa gång blir det ananas från Kina affären. Vi gick även till chokladaffären där jag har kuponger på köpt två betala för en (den ligger på gatan bredvid Kina affären) men dom hade semesterstängt. =( Blir nog en tripp till chokladfabriken någon dag istället. =) Vill du följa med mamma?

Inga kommentarer: