Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 10 juli 2014

Man tager vad man haver

L gillar inte saker som sitter åt i midjan. Det gör inte jag heller. Helst ska det vara saker med resår och inte knapp och dragkedja. Hon har lite kjolar som hon använder året runt. På sommaren som dom är och när det är kallare med tights under. Förut hade hon brist på tights men vi har lyckats få ihop ett lager nu. Jag har gått från kjoltjej till korta byxor tjej. Modell cykelbyxa fast inte lika tighta. L gillar också att ha cykelbyxor ibland istället för kjol. Igår märkte vi att hennes ena par cykelbyxa var alldeles för små. Hon hade bara två par och ett par är lite för få.
Jag hade lagt ett par tights till Myrorna. Storlek small som jag fått ärva av S men small är alldeles för lite för mig. Till Myrorna låg också ett annat par tights i small som S inte ville ha kvar. Dom sydde jag om till cykelbyxor till L.
När jag ändå var igång och sydde skulle jag sy om lite av mina kläder till en "lapptäcksklänning" som jag velat ha länge. Finns att köpa dyrt. Efter att jag sytt om två av delarna ångrade jag mig så det blev en annan klänning av det hela. Jag använde mig av två linnen. Smocken på det ena linnet sydde jag en bh av till mig.
Vill man bara att familjen ska äta hembakt bröd måste man baka även om det är 32 grader ute. 3 sorter blev det idag. Långpannebröd (farfars och L:s favoritbröd, kom på att svärfar inte fått sitt bröd i juni), frallor och smålandslimpa. Smålandslimpan var en hit.
Till lunch blev det kräm. Kräm är en favorit som vi åt ofta i husvagnen. Då gjord på pulver, nu gjord på hemkokt saft.
L, maken och S har bowlat idag. Eftersom L bowlar gratis så fick maken och S bara betala 120 kronor istället för normalt 200 kronor. När dom bowlade passade jag på att åka till M:s affär och handla lite extrapriser. Jag släppte av dom vid bowlingen och hämtade dom sen. Kaffet började ta slut och dom sålde två paket för 49 kronor. Ost för 49 kronor/kilo. Saffran för 10 kronor/paket. Nötter för 10 kronor/påse. Bra färdgodis. Osten och kaffet fick man bara köpa två paket av men jag ångrar att jag bara köpte 4 paket saffran. Ordinarie pris på saffran brukar vara runt 20 kronor paketet.
Början till romtopf är gjord. Det var bara jordgubbarna som var mogna än så länge. Det ska i hallon, vinbär, krusbär och kanske blåbär med. Efter att sista bären är ilagda ska den stå 3 månader men jag tänkte vi skulle äta den som en av efterrätterna på jul.

1 kommentar:

Esbe sa...

Hej!
Tack för att du sätter upp etiketter på dina grejer! :)
Så snyggt det blev med din klänning - det är sånt här som jag gillar att hitta tillbaka till (vet att jag såg något liknande som du har gjort, men aldrig lyckades hitta tillbaka, nu letar jag efter det och hoppas att du har hunnit sätta etikett!). Funkar BH-n bra? Är den stadig? Hur gjorde du för att få den stadig?
/esbe