Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 23 juli 2014

Veckans sparade pengar

Räkningarna är skrivna och dom ligger på ungefär 20.800 kronor/månad. En sänkning igen alltså. Då sparar vi även 200 kronor till. Målet är räkningarna ner till 20.000 - 20.500 och att sparandet ska ligga på 1500 - 2000 kronor. Vi sparar 2400 kronor idag/månad. Det var bara 4 stycken räkningar att skriva. Resten dras som autogiro. Av dom 4 var egentligen 3 stycken onödiga beroende på hur man ser det. Klarna där köpte jag en Skylanders gubbe till L. Hon har tjatat om Skylander hur länge som helst och jag fick tag på två gubbar, två spel och en portal för 250 kronor. Nypris är bra mycket mer än det. Insamlingsstiftelsen gatubarn. Jag kommer inte ihåg om det var dom jag mailade och sa att dom inte fick ringa mig mer i höstas. Jag kom nämligen på att det inte var en gång/år jag stötte dom utan 2 gånger/år. Sist jag betalade var i september så det lutar ju åt att det var dom och att dom struntade i mitt mail. Ullaredskortet som är mitt mastercard. Bättre om jag hade betalat dom sakerna kontant. Fast jag betalar bra mycket mindre med det kortet nu än vad jag har gjort. Jag funderar på att byta mastercard till ett som banken har. Vi åker aldrig till Ullared längre men jag brukar sälja bonuscheckarna jag får och på så vis tjäna en liten slant. Den nödvändiga räkningen var Statoil. Även om det är makens Mastercard så det fanns lite som jag hellre hade sett att vi betalat kontant på det kortet också.

1 Bytt till mig en liter yoghurt.

2 Plockat 8 liter krusbär, 8 liter vinbär och hallon.

3 Plockat ringblommor och gjort ringblommeolja.

4 Använde 2 msk sojamjöl istället för 2 ägg när jag gjorde lunch fredag.
5 Silat av 3,8 liter älgörtsaft.
6 Gjort bananpengar till frysen att ha till smothisar av bananer som började bli mörka.

7 Bytt fönster i vardagsrummet till såna med lägre uv-värde. Förhoppningsvis gör det att elen minskar ännu mera.
8 Fått en byrå helt gratis som jag har delar av saker till mitt företag som jag snart förhoppningsvis ska starta.
9 Plockat 5 liter klarbär hos en som gav bort dom via Facebook.
10 Gjorde klarbärssaft och åt en del.

11 Maken har tömt en dammsugarpåse. =) Dags att rita kors i taket.
12 Gjort egna mackaglassar till L. Det blev ingen hit direkt. Dom smakade som rulltårta med kakaosmak och glassfyllning. Måste försöka hitta ett annat recept eller ge upp tanken på egna mackaglassar.
13 Beställt billig utfyllnadsmat, tandborstar och schampo hos Matsmart.

14 Åt rester tisdag lunch. Makaroner och ost sen måndag lunch och risotto sen måndag kväll.
15 Kokade ett ägg till mig till lunch samtidigt som jag kokade familjens makaroner måndag lunch. Alltså i samma vatten i samma kastrull.
16 Gjort 3 flaskor rabarberdricka och 2 pajer på resterna.

17 Fått 3 rullgardiner som ska sitta i ena fönstret i vardagsrummet.

18 L och S har bowlat. Det kostade 60 kronor eftersom L bowlar gratis och det kostar 60 kronor/skalle som inte bowlar gratis. Normalpris är 200 kronor.

19 Gav hemgjorda presenter till svärmor som fyllde år. En hemsydd bovetekudde, en flaska hemgjord flädersaft och en flaska hemgjord älgörtsaft.

20 Planterat mer lakritsrotfrön.

21 Gjort massor av fynd på kyrkans loppis.

22 Vi har fönstren öppna istället för att sätta på takfläktarna.

23 Jag vattnar uteodlingarna med vatten från regnvattentunnan.

24 Skutt får kvällsmat från uteodlingarna eller ogräs.

25 Anmält L till travskolan innan ett visst datum och fick 10% rabatt på anmälningsavgiften.

Vad har du gjort för att spara pengar den här veckan?2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul med en hemmamamma ! Det är jag med !

Fredrik H sa...

Imponerande sommar! Har varit bortrest och konsumerat 27 nya inlägg från dig. Keep it up!

Har egentligen bara en kommentar: du måste bli bättre på att bättre bilder. Fråga nån av ungarna var knappen för Makro sitter. Alla dina närbilder har fokus någonstans i bakgrunden. Det gör ont att titta på dem när de är alldeles blurriga :)

Ha en fortsatt glad sommar!