onsdag 2 juli 2014

Veckans sparade pengar

Det sparsamma livet går vidare.
1 Gjort egen Start. S äter den till frukost varje dag.
2 Maken har sågat till våran fyrkantiga spegel som satt på lilla toaletten så den passar en ram som jag böt till mig. Det skulle ha kostat 800 kronor att lämna in den till glasmästaren.
3 Bakat smålandslimpa och sirapslimpa.

4 Åkte till medeltidsmarknaden som var inne i stora staden. Parkerade en bit ifrån på en gratisparkering. Köpte bara en knäckklubba till L och ett valnötsbröd.

5 L och jag gjorde egen chokladpudding till mys lördag kväll.

6 Köpt två julklappar på loppis.

7 Köpte en ny mobil till mig av en kompis till S. Det var visst en Iphone 4 S och inte 4. Ett halvår gammal med sprucken skärm för 700 kronor. Fick då med en dockningsstation och 7 skal som L ska få i julklapp.

8 Maken åkte till tippen med elavfall. Vi rensade ut kontakter och sladdar och annat som vi kan tänkas behöva i framtiden.
9 Fick en ask tamponger och en fotcreme från CCS från Reddville.
10 L och en kompis har bowlat gratis genom Barn bowlar gratis. En timmes bowling kostar normalt 160 kronor.
11 Gjort 9 flaskor fläderchampange som bland annat sa  drickas istället för köpt champange när vi har bröllopsdag och på nyårsafton. Kostnad 22 kronor.
12 Sytt en bovetekudde till någon som snart fyller år. Boveteskalen köpte jag "begagnat" för 500 kronor. Hittills har jag sytt 4 kuddar men det räcker till minst en till. Dom andra materialen hade jag hemma.

13 Köpte två sandaler till L att växa i på loppis.

14 Gjort gurkmajonäs.
15 Gjort 3 flaskor jordgubbssaft och restsylt.
16 Gjort en och en halv flaska rabarberdricka och rabarberpaj på resterna.

17 Lagade lapskojs till kvällsmat och använde kött och korvrester som vi hade i frysen.

18 Paj är billig mat men det tar tid att laga den så kanske inget man svänger ihop en vardagskväll efter jobbet. Det som tar mest tid är att degen ska vila i minst 30 minuter. Jag löser det genom att göra pajdeg innan vi ska äta paj och lägga den i frysen. Nästa vecka åker vi till Kolmården och vi tänkte ta med en paj och en pizza som matsäck. Idag gjorde jag paj till lunch så jag gjorde dubbel sats deg och frös den andra halvan tills nästa vecka.

19 Köpt en stor burk ananas och en stor burk majs på utlänningsaffären. Jag har räknat på det förut och det lönar sig mycket. När S och jag var på den nyöppnade Kina affären sålde dom ananasen ännu billigare så nästa gång ska vi köpa därifrån. Jag fryser dom i småpåsar.

20 Gått igenom L:s växa i skolåda och vet nu precis vad hon behöver för skor och riskerar inte att köpa 5 skosort i samma storlek.

21 Handlat den sista tiodagars handlingen på Ica (vi valde bort Coop den här gången) för 740 kronor.

22 Har lagat flera saker i ugnen samtidigt för att spara el. Brödet, Starten och kvällsmaten i söndags. Ugnspannkaka till lunch och rabarberpajen i tisdags.

Vad har du gjort för att spara pengar den här veckan?









1 kommentar:

Anonym sa...

Torsdag 26/6- Onsdag 2/7
1. Spraymålar ramar vi redan har till den fotovägg jag börjat med.
2. Gav min mamma ett utskrivet foto på sin dotterdotter i spraymålad ram, eftersom mamma var katt- och husvakt under vår resa (istället för att köpa choklad eller ngt, vet att mamma uppskattar det här mer).
3. Fick tamponger och fotkräm genom ReddFree.
4. Lagade yngste sonens foppatofflor.
5. Hela familjen var på bibblan, yngste sonen hittade till sin stora glädje speltidningen Robot och lånade de tre nr som fanns av den.
6. Har sett fågelbad av betong på marknad, min mamma och jag gjöt egna (rabarberblad) och även lite andra former.
7. Fick tamponger och solskyddskräm genom ReddFree.
8. Är osminkad de flesta dagarna semestertid, fixar heller inte håret med skum och värmespray de dagarna.
//Ingela

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...