Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 6 april 2014

Gratisdag

Lördagen var en riktigt trevlig dag.
Först var maken och jag och hämtade ett helt gratis databord till maken. Likadant som jag böt till mig till L fast L:s är rött.
Sen var L och jag till Naturskyddsföreningens bytardag och böt till oss 5 nya plagg istället för dom jag och maken lämnade in i fredags.
Efter det åkte maken, jag och L med mamma och pappa hem till M som hade inflyttningsfest och bjöd på smörgåstårta.
Kvällen avrundades med att maken åkte och storhandlade på Ica som blev billigare än vad det brukar bli. =) 1208,90 bara. Det är då mat som ska räcka fram tills nästa månadshandling i början av maj. Vi kommer dock att kompletteringshandla mjölk, frukt och grönt en eller två gånger. Och kanske kanske att jag åker iväg och köper några bra extrapriser också. Men maten i familjen P snittar ungefär på 2000 - 2500 kronor/ månad nu för tiden. Då har vi fortsatt att laga lika mycket mat som när M bodde hemma. Nu har vi dock överfullt av matlådor i frysarna och slut på tomma matlådor i skåpet så nu ska vi börja med att laga mindre mat. Korvarna igår till exempel brukar jag frysa i påsar om 10 korvar/påse. Nu frös jag dom om 6 korvar/ påse. Vilket gör att istället för 3 förpackningar korv blev det 5 förpackningar korv.
Nästa vecka är fulltecknad av både aktiviteter och hemmapyssel. Jag måste även börja utveckla mitt "företag" lite mer.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh jag fattar inte hur du får ner matkostnaden så... Jag har nyss blivit ensamstående med två barn som bor här på heltid (är mammaledig så ingen fet inkomst!) o behöver verkligen dra ner på kostnader... Men tycker det är svårt. Vad har du för tips angående maten?