måndag 28 april 2014

Utgifter vecka 4 i snålmånaden

April känns inte som rätt månad att skriva sina utgifter i. I varje fall inte i Familjen P. Påsken har gjort att mer pengar än vanligt har gått åt. Jag väljer därför att fortsätta med utgifterna i maj också för att ge en verklig bild av hur lite vi egentligen köper. Jag och mamma har varit på Ikea och jag köpte gardinstång och tillbehör till den till tvrummet och presenter. Jag betalade med ett presentkort som jag fick i julklapp och betalade inget ur egen ficka. Jag skriver därför inte upp det här.

Mat: 954 kronor. Extraprisvaror. Komplettering av mejeri, frukt och grönt. Grillat till valborg. Om man räknar ihop all mat i familjen P i april (köpt i mataffär) så landar summan på ungefär 2800 kronor. Jag brukar skriva att våran mat kostar 2000 - 2500 kronor/månad. Nu har mat handlats till påskbordet som vi bjöd hela tjocka släkten på och till grillat på Valborg så summan blev lite högre än normalt. Men med tanke på att konsumentverket skriver att summan som en familj av våran storlek ska lägga på mat ska vara 7020 kronor så ligger vi i alla fall mindre än hälften av det. =)

Hygien:

Kläder och utseende:

Transport:

Inredning: 320 kronor golv. Som jag skrev när jag köpte golvet. Om man som vi vill leva ekonomiskt och köpa det mesta begagnat så måste man slå till när ett erbjudande kommer. Nytt golv skulle ha kostat som billigast 897 kronor så över 500 kronors förtjänst. Vi planerar att lägga om golvet både i L:s rum och i lek/gäst/barrummet.

Övrigt:

Summa: 1274 kronor.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...