Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 7 april 2014

Matsedel för vecka 15

Jag brukar få kommentarer på hur vi kan ha så låg maträkning. Vi äter för mellan 2000 - 2500 kronor/ månad på 4 personer. I maträkningen ingår även den färska maten till djuren. Förut handlade vi i olika affärer men nu handlar vi en storhandling varje månad på Ica. Vi kompletteringshandlar mjölk, frukt och grönt. Jag har även börjat titta efter extrapriser igen. Jag köper bara extrapriserna när jag är på dom extrahandlingarna. Lunch äter maken på jobbet och S och L i skolan. Jag äter det jag känner för. Ibland gör jag soppa, ibland varma mackor, ibland omelett och ibland äter jag bara mackor. Jag gör matsedel för en hel månad och vi äter efter speciella matdagar.
Måndagar: Korv
Tisdag: Vegetariskt eller rester. Jag kallar rester bonusmat.
Onsdag: Fisk.
Torsdag: Mjölmat - pannkakor eller pasta med någon sås.
Fredag: Färs.
Lördag lunch: Soppa.
Lördag kväll: Mysmat - hamburgare, pizza, nuggets, kinamat, kebab. OBS hemlagat.
Söndag lunch: Soppa.
Söndag kväll: Färs eller kött.

Här är matsedeln för vecka 15. Vi äter grönsaker till alla måltider. I början av månaden oftast färska grönsaker, mot slutet kanske det blir mer frysta eller rivna morötter. L dricker alltid mjölk till maten. Maken, S och jag dricker oftast vatten. På helgerna kan vi lyxa till det med läsk.
Måndag: Korvstroganoff med ris.

Tisdag: Makaronipudding med tomatsås. Vi har en låda i frysen som vi fyller med spaghetti, pasta och makaroner. När den är full gör vi makaronipudding. Vi fyller den med äggstanning och skinkbitar. Tomatsåsen är en vanlig vit sås som jag smaksätter med tomatpure. Någon sorts grönt till.

Onsdag: Fiskbullar och potatismos.

Torsdag: Pannkakor.

Fredag: Taco.

Lördag lunch: Ärtsoppa gjord på gula ärtor.

Lördag kväll: Kycklingnuggets med ris och hemgjord sötsur sås.

Söndag lunch: Potatis och löksoppa.

Söndag kväll: Fläskytterfile med ugnsstekt potatis eller potatisgratäng till.
3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för att du ville dela med dig av er veckomatsedel. Jag tänker ofta att vi själva kunde komma mycket billigare undan om jag jobbat mindre och därigenom hade mer tid och ork att planera bättre och använda matresterna mer kreativt. Det är roligt att se att man kan få ner sina matkostnader betydligt, jag får jobba på det :)
Mvh Åsa

Anonym sa...

Okej, middagarna, men vad äter ni till frukost, mellis och kvällsmat? Tycker ofta mkt pengar går till detta..att kompleteringshandla yoghurt, mjölk, frukt, bär osv...

Anonym sa...

:) Du är nog jätteduktig som klarar mat för 4 för så lite! AnnH