Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 1 april 2014

Snålmånaden inledd

Min snålmånad är nu inledd. Inte så rätt kanske då jag redan handlat saker. S köpte lunch till henne och mig på stan och så köpte jag 6 kinderägg till ett byte. =( Vi som nästan aldrig köper färdigmat så inleder jag min snålmånad med att göra det. =( Inget som jag är direkt stolt över.
Anonym kommenterade: Hej visst det löser sig säkert med pension Men hur när du säger att du amorterar dvs spara på det Hur tänker du då Att ni säljer huset gör en stor vinst ....hyresrätt bostad kostar ju ändå ska ni ta av vinsten Eller räknar ni med att bo kvar och ha noll i lån dvs bo till förbrukningkostnader Ofta när man talar om att spara på denna vägen är det att leva på vinsten . ...men som jag skrev..det ordnar sig.
Vi köpte huset för 600.000 kronor för 23 år sedan. Grannar som sålt har fått ut ungefär 2 miljoner för sina hus. Vi har dock lånat upp ett par gånger, bland annat när vi böt elpanna och gjorde om badrummet. Så idag ligger lånen på ungefär 900.000 kronor. Antingen så bor vi kvar så länge som vi kan och har noll i lån. Det är det som vi strävar efter i och med att vi också försöker minska elkostnaden och dom andra förbrukningskostnaderna. Eller om vi väljer att sälja så får vi en rejäl vinst som räcker både till att leva gott och att betala ett nytt boende. Som jag skrev så har banken sagt att vi gör rätt som amorterar på huset istället för att pensionsspara. Om jag hade pensionssparat i en fond. Vi tar fonden som HSB har lagt L:s pengar som mina föräldrar sparar till henne. Dom sparar 100 kronor i månaden och förra året fick L en värdeökning på 82 kronor. Det finns säkert bättre fonder än den men jag vet inget om fonder och om sparande så för mig känns det säkrare att amortera. Jag fick en "värdeökning" på 11.706 kronor förra året (1951 x 12/6 eftersom det är både mitt och makens pensionssparande). Så ja vi kommer att leva på vinsten kan man säga.
En liten tankelek att bo i hus mot att bo i lägenhet. Om man bara räknar på huslånen och dom kostnaderna som man behöver så blir det inte så mycket dyrare att bo i hus än att bo i lägenhet. Vi betalar 4500 kronor i huslån. Då har vi 4 rum och kök + källare. En fyrarummare inne i stora staden kostar som minst 5919 kronor/månad. Det var den billigaste jag hittade via den största uthyraren av bostäder inne i stora staden. Sopor slipper vi och försäkringen på huset. Elen blir dyrare i hus än i lägenhet men det jobbar vi på. Tv ingår basutbudet i lägenhet och det klarar man sig på. Den lokala tidningen kostar lika mycket. Bensinen blir nog lägre för både maken och jag kan cykla till jobbet då. Men sen behövs en parkeringsplats om man bor inne i stora staden och har en bil. 228 kronor kostar parkeringsplatsen/månad i området ovan. Bredband tillkommer också. Det som tillkommer när man bor i hus är att om något går sönder måste jag betala själv för att få det lagat. Men sen har jag ju glädjen av att ha en trädgård som jag kan vara i när jag vill och som ger mig en massa frukt, bär och grönsaker. Jag tror inte jag skulle kunna vara självförsörjande på äppelmos, saft och sylt om jag bodde i en lägenhet inne i stora staden. Det är tur att vi är olika så att vissa vill bo inne i stora staden och vissa vill bo på landet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Eftersom du förvärvsarbetar så lite kommer du att få mkt låg pension men jag antar att du redan räknat in det i kalkylen?
Margit