Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 16 mars 2011

Lamptankar, soptankar, gurktankar och lite Viasat

Jag har ett ilandsproblem känns det som. Det är tsunami i Japan, det är krig i Lybien och det är svält i Sudan men jag har problem med våra glödlampor. Jag har en lista där alla våra glödlampor står. Inte dom små som jag kallar ugnslampor men alla andra. Förut skrev jag den listan för jag ville byta ut alla lampor mot lågenergilampor. Nästan alla lampor är nu utbytta mot lågenergi. Jag byter dom varefter dom går sönder och den i duschen, den i bastun och dom i förråden har inte gått sönder på flera år så där sitter fortfarande vanliga glödlampor. Det känns mer miljövänligt att slita ut dom innan jag slänger dom. Nu har det kommit mer miljövänliga ledlampor. Så nu har jag skrivit en lista till där alla lampor står (samma lista men en till) där dom som är utbytta till led är markerade. Än så länge är det bara 4 stycken eftersom jag går efter samma princip här. En lågenergilampa ska gå sönder först innan jag byter den mot en led. Mitt problem är om jag ska ha kvar båda listorna eller om jag bara ska ha kvar leden? Jag känner mig mer miljövänlig när det står nästan alla lampor markerade mot bara 4 stycken. Men lågenergilamporna ska ju bort och ledlamporna ska in. Jag går igenom listan var tredje månad ungefär och uppdaterar. Vilket jag gjort idag.
Jag fortsätter sluka No impact man. I början går det inte så bra för Colin och hans familj. Dom orkar aldrig laga mat så dom köper all mat ute, till och med frukost. Så de mesta av deras sopor består av matkartonger. En tanke som slår mig är, har dom ingen sopsortering i Amerika? Boken består även av information till exempel att det slängs 4 - 5 triljoner platspåsar varje år i världen. Plastpåsar som inte försvinner, dom finns alltid kvar. Dom bryts inte ner. Många av plastpåsarna hamnar i havet där sköldpaddor som äter maneter och ser dåligt tror att påsarna är maneter. Äter den och kvävs till döds. Fiskarna äter plasten, får den i magen och i blodet. Vi äter fisken och plastinnehållet hamnar i våra kroppar med. 80 % av allt som tillverkas tillverkas för att användas en gång. Tidningar, toapapper, plastmuggar, pappertallrikar och så vidare. För att få pappret så huggs det ner 9 fotbollsplaner av träd i Amazonas regnskog varje minut, dygnet runt. Jag ska i alla fall minska våra sopor. Det jag slängt idag är ett smörpapper, som satt runt smöret. Det står att det ska slängas i pappersinsamlingen men det gör jag inte. Det är så kladdigt att det känns fel. Sen har jag slängt en sån där grej som sitter runt en brödpåse. Jag sparar den ena sorten men inte den andra. Dom är så svåra att få att sitta kvar. Den satt runt rostbrödet och det köper jag allt annat bröd försöker jag baka.
Jag gör inlagd gurka till jul och när jag känner för det. Oftast när vi är och handlar köper vi en burk smörgåsgurka. Varför det? När det som jag gör själv är godare, innehåller mindre konstigheter och sparar in på glasburken. Priset vet jag inte, det måste jag räkna på. Köpt smörgåsgurka innehåller: Legymskivade gurkor med senapsfrö i lag beredd av socker, vatten, ättika, salt, stabiliseringsmedel (kalciumklorid), konserveringsmedel (kaliumsorbat) samt kryddor.

Den hemgjorda innehåller: gurka, ättiksprit, socker, vatten, salt, peppar och persilja om jag har. Viasat rullar vidare. Telia med. Vi har fortfarande efter snart 48 timmar 2 megabits bredband. Viasat skickar bara autogirospecifikation om priset blir ett annat än föregående månad fick jag veta idag. Dom har även skickat bandinspelningen som visar att maken tackar ja till viasat hd. Det var inte hela inspelningen så delen där försäljaren skrattade av ironi att vi inte hade hd tv var inte med. Inte heller där maken säger att vi inte har en hd tv. Så vi sitter fast med en tjänst som kostar 99 kronor i månaden som vi inte kan utnyttja. För Viasat kan absolut inte vara snälla och ta bort den för vi är bundna. Att Viasat kan ta sina tjänster och stoppa upp där solen inte skiner när dom här 24 månaderna - dom 5 som redan gått för familjen P tänker ta en annan tv leverantör då det tänker Viasat inte på. Jag har fått en förskottspresent av S. Golfbollar. Den godaste chokladen som finns. Jag brukar bara få en halv boll för S och L gillar dom också.

1 kommentar:

Marie sa...

Jag blir glad av människor som resonerar som du gör kring mat, dess produktion, innehåll och avfallet som blir över. Jag delar dina åsikter och hoppas att fler gör det!