Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 23 mars 2011

Jag vann men känner mig som en förlorare

Telia svarade igår. Ett par dagar efter mitt mail men dom svarade i alla fall. Vi har nu 5,6 megabits bredband från och med igår eftermiddag. Det som skulle ta ett par dagar att ordna tog: en sekund för tv:n att försvinna och 9 dagar för att få den högre bredbandshastigheten. Enligt Telia behöver vi inte börja betala för den högre bredbandshastigheten förens från den 22 mars. Alltså inte från den 15 mars som det var sagt från början. Det var ju "snällt" att vi inte behöver börja betala för tjänsten förens den dagen vi fick den. Hur länge vi fick betala för tv:n sa dom däremot inte. För om den nya taxan började gälla den 22 mars har vi ju betalat 8 dagar på en tv som vi inte fick ha kvar. Jag känner mig inte som en vinnare här, det känns som om Telia gick segrande ut striden.
Viasat har tröttnat på mitt blogg-gnäll så där fick jag ett medelande idag att dom tar bort vårat hd avtal som vi inte kan använda och därmed tjänar vi 99 kronor/månad. Dom var också "snälla" och lät oss behålla hd boxen. Vi kan ju inte använda den men det var ju snällt.
Det som skulle ha blivit en loppisrunda idag blev en barnvakt istället. Två av begagnataffärerna inne i stora staden har bara öppet onsdag och lördag så jag hade tänkt att vi skulle åka dit och fynda. På vägen tänkte jag lämna återvinning, hämta maken som bärhjälp och sen hämta paketet med duschvärmeväxlaren som kommit till en affär inne i stora staden. Den väger en del därför behöver jag ha maken med. Men jag blev barnvakt istället. Känner mig lite sur för det. L går på en stödplacering på fritids. För att dom tycker att hon behöver leka i grupp. För 2 timmar/dag får vi betala nästan 900 kronor/månad. Idag ringde L och ville leka med en tjej i hennes klass. Denna tjej har fått en lillebror och hon går inte på fritids längre. Beroende på vilken fritidsfröken man frågar så får hon vara på fritids dom 2 timmarna det tar innan jag hämtar L. Men inte idag. Idag fick hon inte vara kvar så då tyckte hon att L inte skulle vara kvar heller. Hem till henne kunde dom bara gå till halv 3 då jag ska hämta L på fritids sen ville hennes mamma inte ha dom där längre. Så dom skulle gå hem till henne sen skulle jag hämta dom halv 3. Detta ringde dom och sa klockan 13.50. Det tar en stund att gå hem till henne så dom skulle alltså leka max 30 minuter innan jag skulle hämta dom. jag tyckte att hon kunde gå hem till sig sen kunde vi hämta henne halv 3, men det gick inte. Så jag fick hämta L och hennes kompis på fritids redan klockan 14.00. Så mycket för stödplacering, känns som om jag slänger 900 kronor i sjön. Hennes mamma hälsade genom kompisen att pappan hämtar henne halv 6. Så jag blev barnvakt tror jag! Jag som hade gjort en lång leta efter lista på begagnataffärerna. Sen är denna tjej otroligt bortskämd. Hon har märkeskläder, hon går på ridskola, dom ska göra det hon vill hela tiden. Hon ville leka med sakerna som jag märkt och gjort iordning till bytardagen. Fast jag sa nej så gjorde hon det ändå när jag vände ryggen till. Grrrr.

På posten kom det ett par gratis glasögon från Lensway för jag var bland dom 1000 första att svara på en kampanj dom hade. S har också fastnat för Filmboden. Hon har letat reda på filmer hon vill ha och visat sidan för sina kompisar.

1 kommentar:

Mor Grön sa...

Vi är hårda och har bestämt att ungarna måste bestämma dagen innan om dessa leka efter skolan.
Egentligen bestämdes det gemensamt för alla barn på fritids på ett föräldramöte, men sedan har hälften av föräldrarna skitit i det ändå så det blir ju orättvist mellan barnen.
Vi betalar också fritids för två ungar som använder platsen typ 30-60 minuter per dag pga att jag har korta arbetstider. Det är underligt att mqan inte kan betala för mindre än en hel plats.