Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 1 mars 2011

Tv, snickrat och väntar

Jag är som jag skrivit förut med i en bytarsida via Facebook. Jag ska göra ett byte och vi skulle träffas igår. Men jag mådde pyton igår och inställde. Så nu ska vi träffas denna vecka eller nästa. Hon ska få en massa blommor av mig, vad jag ska få kommer när vi har gjort bytet. Jag svarade även på en efterlysning efter ett tangentbord som vi har ett över efter att maken (jag skriver maken för han säger att det är hans) köpte en bärbar dator. Svärmor och svärfar ska köpa makens gamla, som är S gamla dator av oss när M kommit hem från Norge. Men vi har i alla fall en skärm och ett tangentbord över. Vi har en hel dator över men den är så gammal att vi inte vill sälja den. Hur som. Det visade sig att den som jag ska göra mitt byte med är mamma till han som vill ha tangentbordet. Vi skulle träffas på stan och jag har haft tänk om monstret bredvid mig. Jag ska ge henne 3 stora blommor, två små och en spegelvägg som vi har försökt att sälja men ingen vill ha. Hur ska jag kunna bära det?? Alltså vill jag att hon ska komma hit. Hon bor i en ort lång långt på andra sidan stora staden. Men är inne i stora staden flera gånger i veckan. Det är 1 mil hit från stora staden. Nu ska dom också ha ett tangentbord och kanske en dataskärm så nu får hon faktiskt komma hit. Fortsättning följer. På måndag fyller L 8 år. Nästa helg ska vi ha kalas. Eller disco. Jag har köpt en såpbubbelmaskin och en discokula som L ska få i present som ska användas på discot. Så jag har skrivit inbjudningskort. Ett litet problem bara. L går i en F-2 klass. F klassen är mycket för sig själva. Men ettorna och tvåorna går nästan alla lektioner ihop. Ettorna är 11 stycken. Det är dom vi brukar bjuda. Tillsammans med tvåorna är dom 26 stycken för många att bjuda hem själv. L vill bjuda alla ettorna och två av tvåorna. Kan man göra så? Eller ska man bara bjuda ettorna? Eller bara alla tjejer?
Jag har snickrat igen. Skvallra inte för maken. ;) Han ser det säkert inte i alla fall. Kontoret är ju nästan klart. Det fattas lister. Men jag tänker inte åka iväg och köpa lister och sätta fast dom på taket, även om jag har god lust ibland. Sen skulle lite tavlor upp. Maken jobbar nästan jämt, när han inte jobbar vill han ta det lugnt så det händer inte så mycket. Så jag spikade upp tavlorna idag. Jag har även kommit på att jag skulle vilja ha ett glasskåp till mina dockor. Kanske av typen gamla pottskåp eller medicinskåp. Vart får man tag på ett sånt billigt eller gratis? Sen vart det ska stå i ett redan överfullt kontor är en annan femma. Apropå maken är han helt förändrad. Häromdagen pratade han om vad dyrt det var med tv:n här. Som jag tjatat om det! Sen säger han det bara precis som om det var hans idé Jaja bara vi får lägre tv kostnad så spelar det ingen roll vems idé det var. Vi har Viasats alla kanaler på 2 tv apparater. Vi skulle ta bort film och sportkanalerna men maken tackade ja till ett erbjudande om Viasat on demand. Vilket vi absolut inte har någon nytta av. Det finns inga kanaler nästan att välja mellan. Vi kan se fler program gratis via datorn. På tv:n i källaren har vi Telia. Nu pratar maken om att ta bort Telia och byta till trilling på Viasat. Undra om man kan flörta med Viasat att dom tar bort Viasat on demand om vi byter till trilling eller fyrling abonnemang? Vi har en tv i sovrummet med men där kan man inte se på tv alls bara dvd. Telia gick ut nu i februari så där kan vi avsluta och byta hur vi vill. Vi har inte så hög bredbadshastighet. När tv:n i källaren är på och alla dator är igång så går det så sakta att man kan gå en långpromenad innan det har laddat klart. Så bredbandet skulle också behövas bytas. Men till vad?

Crock poten som jag vann kom igår. Den är jättefin. Det var den stora modellen som kostar 1795 kronor att köpa. Maken blev superimponerad. Det var med en receptbok. Man kan laga köttbullar och allt möjligt i den. Sen har jag skrivit till Laredoute och avbeställt pappersreklam och katalogen.

1 kommentar:

Helena sa...

Hej Hemmamamma.

Du skriver att du vill byta ut Ondemand till ett trilling abonnemnag. Du betalar inget extra för just Ondemand tjänsten, utan betalar endast för filmer,matcher och serier osv som du beställer.
Maila mig gärna på helena@viasat.se så kan vi titta på ditt abonnemang. Eller kontakta våran kundtjänst på telefonnummer 0771-52 20 00.

MVH Helena
Viasat AB