söndag 6 mars 2011

Kalas och tvfunderingar

L:s vuxenkalas var idag. Det var trevligt och gott.
Vi bjöd på Tuben som är smörgåstårtebakelser. Recept finns här.Sen bjöd vi på chokladcrisptårta, recept finns här. 14 dagar efter L:s födelsedag fyller jag så mitt kalas är om 2 veckor. På min födelsedag är min sista kurs i simple living. Jag missade ju förra veckan så det blir framflyttat en vecka. Istället för smörgåstårta eller kakor funderar jag på tårtbuffe. Jag är ett riktig tårt och gottemonster. Lite dajmtårta, lite schwarzwald och lite annat. Mums. Presenterna till L var många och mest såna som hon sett på reklamen på barnkanalerna. Reklamen som riktar sig till barn som inte får sändas i Sverige. Det betyder att den inte får sändas i Sverige men den får visas om den sänds ifrån ett annat land. Helt sjukt.

Med M i Norge har vi bara två barn hemma. Igår kväll skulle S på bowlingkväll med några tjejkompisar så maken och jag hade bara L hemma. Vi roade oss med att räkna på våra utgifter angående bredband, telefoni och tvkanaler. Vi har Viasat på två tvapparater. Sen har vi telia i källaren. Vi betalar ungefär 1000 kronor/månad i tv och bredbands kostnad. 1000 kronor är mycket speciellt när det går precis runt varje månad. Om vi slutar med Telia tv:n tjänar vi 140 kronor/månad + kryperingsavgiften. På Viasat har vi kanalpaket barn (om vi säger upp den tjänar vi massor för L vill inte ha all skit som visas på den inte sända barnreklamen), dokumentär, underhållning, sport och film. Sen har vi viaplay och hd. Onödigt eftersom vi inte har någon Hd tv. Om vi tar bort viaplay, hd, sport och film tjänar vi 190 kronor/månad. Vi vill gärna kunna se på tv i källaren med så då skaffar vi ett trilling abonnemang för 39 kronor. Men det blir i alla fall en besparing på över 250 kronor/månad. Vi har nästan lägsta bredbadshastigheten idag. Vi tog ett paket på Telia som vi betalar 299 kronor/månad för + fler kanaler + lite högre hastighet. 2 megabit. Om vi tar bort tv:n så behöver vi inte betala 299 kronor för paketet längre. Så då kan vi öka hastigheten på bredbandet och ändå tjäna en slant. Vad tycker du om det M?

2 kommentarer:

M sa...

Tar ni bort sport kommer inte jag hem!

Christian Jensen sa...

Hej!

Mitt namn är Christian Jensen och jag jobbar på Telia Kundservice.
Efter att ha läst din blogg så tänkte jag att du kanske ville ha lite konsultation. Jag hade gärna sett att du kontaktade oss på nedanstående länk så kan vi se över dina abonnemang och vad vi kan tänkas göra för att få ner dina kostnader. Ha en fortsatt bra dag!

http://proof.telia.se/enkatpoll.asp?ProofID=15515

Med vänlig hälsning
Christian Jensen, Telia Kundservice

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...