Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 13 mars 2011

L:s discokalas

Det skulle bli 14 tjejer. 2 är bortresta, 1 var sjuk och en kom aldrig så det slutade med 10 tjejer. S och hennes kompis F höll i kalaset. L hade på sig en glittrig klänning som S hade när hon var liten. Jag har sparat alla S kläder sedan hon var 10 år och L kom. Så alla L:s kläder från 10 år är fixade. Dom ska kompletteras med lite nytt bara. Det märktes att det bara var tjejer på kalaset. Inget gap och skrik och spring. Vi började med paketöppning. L fick massor med olika saker.Sen åt vi trevåningstårta. L ville ha klubbor i den så det fick hon.
Fast den var snyggare utan klubbor. Det vita som är på är sugarpaste. recept finns här. Det är tårtljus och inte kritor som sitter högst upp.
Sen var det disco, med chips, popcorn och ostbågar. Det som gick mest var popcornen. Om det var för att vi poppar dom som vanligt på spisen så dom blir mycket godare vet jag inte. S kompis C åt spispoppade popcorn hos oss en gång. Det hade hon aldrig ätit förut, bara micropop. Hon tyckte det var så gott att hon köpte hem en påse spispop. S och hennes kompis hade dansuppvisning. Vi hade som jag skrev igår discopyntat lek/gäst/tvrummet. Svårt att se på bilden. Såpbubbelmaskinen stod och blåste bubblor hela tiden. Vi hade laddat hem en massa låtar på Spotify. Men tjejerna spelade Erik Sades låt Popular hela tiden. Så den kan jag nog utantill nu.
S hennamålade dom som ville. Alla nästan utom L ville till och med ha två "tatueringar".
Precis innan dom skulle gå hem fick dom köra dunka ekorrar i huvudet på dansmattan. Priset var en Tom och Jerry påse köpt för 10 kronor på Ullared, en blåsorm (hade vi 3 olika sorter i kalasskåpet) och varsin ballong. L är väldigt hostig och snorig så jag hoppas hon inte smittade någon. Har en känsla av att det blir vab nästa vecka. Vinet är färdigjäst. Jässtoppet ska bara i. Maken och jag provsmakade varsitt glas (blev lite mer än varsitt) igår kväll och det var gott. Väldigt gott. Så hädanefter blir det hemgjort vin i familjen P. Vi hade ju en annons i den lokala tidningen igår under säljes. Vi fick inget sålt, inte ett enda telefonsamtal. Ändå så hade vi väldigt låga priser. Är inte begagnatmarknaden stor längre?

2 kommentarer:

jeanette sandelin sa...

vicket maffigt discokalas!
//js

Jessica Ringdahl sa...

Hej!
Wow vilket diskokalas Ni fick till. L och hennes kompisar måste ju ha varit jätteglada. Vilken fin idé att göra handmålade tatueringar. 11:e April fyller min yngsta dotter 6 år och jag vet ännu inte vad vi ska göra för kalas. Men det löser sig nog.

Kramar Jessica Ringdahl