Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 15 mars 2011

Den lilla kunden mot det stora okundvänliga Telia

Den oändliga Telia historien går vidare. Maken ringde igår och sa upp tv:n och ökade bredbandsbredden till 6 megabit. Vi tjänar bara 50 kronor/månad på det men får alltså ökad bandbredd. Det skulle ta ett par dagar innan det nya avtalet började gälla. Tv:n försvann samma minut maken la på luren så så mycket för ett par dagar. Men det var nog kundens alltså våran del av avtalet som börjar gälla om ett par dagar. Vi har fortfarande efter snart 24 timmar fortfarande 2 megabits bandbredd. Jag trodde att om man var stor och stark så måste man vara snäll. Men det gäller inte stora statliga företaget Telia. Som det känns just nu inte finns där för kunden utan för sin egen skull. Det dom tjänar på (tv:n) börjar gälla på en gång, det vi kunden tjänar på (bandbredden) börjar gälla om ett par dagar. Undrar när vi får börja betala för tjänsten? Då tv:n försvann men vi inte fått rätt hastighet. Eller när hastigheten kommer men då betalar vi ju för en tv som vi alltså inte fick ha kvar.
Viasat rullar också vidare. Maken ringde dom också. Vi har autogiro där men får ingen autogirospecifikation, det har vi inte fått sedan i december. Så vi vet alltså inte vad vi betalar för, vi vet bara att det har blivit dyrare. Det ringde en försäljare från Viasat i oktober/november någon gång och undrade om vi ville ha Viasatondemand, som är gratis. Maken tackade då ja till det. Då undrade försäljaren om vi ville ha hd, men det tackade maken nej till. Vi har ingen hd tv så varför betala 99 kronor/månad för något vi inte kan utnyttja. Det visade sig igår när maken ringde att försäljaren inte kunde ta ett nej. Vi har hd tv och betalar 99 kronor/månad för det. Det gick absolut inte att ta bort för det var bundet i 2 år. Att vi inte ville ha tjänsten från början och tackade nej det räknades inte.
Jag har legat lågt med Tradera ett tag. Så duschvärmeväxlaren känns långt borta. Lite annonser i den lokala tidningen har det blivit men inget har blivit sålt. Tur att jag lägger ut annonsen en gång/månad och då får den gratis för vi prenumererar. Annars hade jag gått annonsback. Idag har jag i alla fall lagt ut lite saker på Tradera igen. Lite urvuxna kläder efter L. Det var så lite kläder att det inte var värt att ringa efter en klädlista på bytardagen. Sen har jag lagt ut ett presenkort på Birka Paradise som jag fick när jag började prenumerera på Tara. Jag tänkte hela familjen P skulle ta en kryssning. Men det gäller bara till 20 april och vi hinner inte åka innan dess. Man skulle få en handkräm och en nagelbandskräm också. Men jag fick ett presentkort på det också. När jag ska gå in och beställa sakerna som alltså ska vara helt gratis. Så försvinner bara frakten när jag skriver in koden. Så just nu känns det som om det stora företaget Bonnier också luras för att locka kunder. L är fortfarande vrålförkyld. Fast idag leker hon med jämna mellanrum och sitter inte bara och hänger som en urvriden trasa. Men det blir vab imorgon med. Vi har bland annat roat oss med att klippa och klistar en kossa som satt på mjölkkartongen.
På posten kom det en kupong på en gratis Sia glass. Jag har börjat läsa No impact man. Det får mig att börja fundera. Colin vill inte lämna några koldioxidavtryck på ett helt år så han gör en massa radikala förändringar för att visa att en familj/person kan göra skillnad. På ett år ska dom inte ha några sopor, inte släppa ut något i vattnet (inget tvätt eller diskmedel) inte köra bil eller flyga, inte köpa mat från utlandet, minska sin elanvändning (ingen tv, inga hissar) inte köpa nya saker och en massa annat. Klarade dom det så borde jag klara det. Men frågan är om familjen P är villiga att hänga på? Det tvivlar jag starkt på. Hur långt är jag villig att gå? Minska soporna till noll det försöker jag verkligen göra men det är alltid några påsar med dammsugarpåsen, några tops, S bindor och annat. Tvättnötterna borde jag få tvätta med, men inte använda diskmedel eller shampo eller tvål eller.... Cykla till jobbet har jag varken ork lust eller tid till. Lokalproducerad mat försöker jag köpa. Eller i alla fall ekologisk. Men bananer är ju inte direkt lokala. När garaget är städat och frysen köpt så blir i alla fall allt vårat kött nästan lokalt. Jag läser även Döden i grytan just nu och den får mig att sluta köpa massproducerat kött. En recension kommer.

1 kommentar:

Telia sa...

Hej!

Mitt namn är Christian Jensen och jag jobbar på Telia Kundservice.
Det är tråkigt att läsa hur ni upplever kontakten med oss. Detta ska vara en enkel procedur som inte ska skapa några problem eller fördröjningar. Jag hade gladeligen kunnat se över ert ärende om det är något som har missats i er hantering. Skriv gärna till mig via nedanstående länk.
Och ha en fortsatt bra dag!

http://proof.telia.se/enkatpoll.asp?ProofID=15515

Med vänlig hälsning
Christian Jensen, Telia Kundservice