Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 18 mars 2011

No impact man

Jag fortsätter att läsa No impact man varje ledig stund jag har. Helt klart en bok som jag gillar. Men den får mig att fundera lite. Det var Colin som ville starta projektet men han fick med sig sin fru Michelle som är en shoppaholic. Varje gång han kommer på en ny sak som dom ska göra så verkar det som om Michelle bara säger okey. Om jag säger till familjen P att nu ska vi sluta slänga sopor, sluta handla, slänga ut tv:n så skulle dom rösta ner mig, stort. Dom gör en sak i taget. Först slutade dom med att slänga saker. Slängde ut tv:n och sa upp tidningsprenumerationen. Slutade använda bensindrivna färdmedel. Där har jag också en fundering. Dom går eller cyklar till sina jobb, det tar flera timmar. Colin köper en scoter till Michelle för att hon lättare ska ta sig till jobbet. Hade det då inte varit bättre att åka tunnelbana eller buss? Den går ju även om du inte åker med. En scoter måste ju gå på något som bensin eller el eller något. Sen började dom köpa mat odlad inom 250 miles inom där dom bor. Nästa steg var köpstopp eller nästan i alla fall, om dom ska köpa något ska det vara begagnat. Just nu håller jag på med steget att inte köpa engångsprodukter. Så Colin vill skrota toapapper och tamponger bland annat. Vad dom använder istället för toapapper och om han fick igenom det vet jag inte för jag har inte läst så långt än. Jag funderar på om jag ska utmana mig själv. En ny utmaning varje månad. Första månaden - mindre sopor. Andra - cykla eller gå mer. Tredje - mindre tv. Fjärde - bara handla lokalt eller ekologisk mat. Femte - köpstopp. Sjätte - inga engångsprodukter. Fast samtidigt känns det lite konstigt. Sopor har vi nästan inga, jag går alltid med L till och från skolan. Till och med idag när det var snöstorm och 1 dm nysnö gick vi. Tv tittar jag inte så mycket på, ekologisk mat köper jag så mycket kassan tål. Köpstopp - jag köper inte så mycket saker och det jag köper är oftast begagnat. Engångsprodukter använder vi nästan inga, det skulle vara dasspappret då. Men tygdasspapper känns inget vidare.


L tog med sig en klasskompis hem idag. Det är första gången hon är hemma hos oss. Förutom i söndags då det var tjejdisco. Dom leker hela tiden. Leker på riktigt. Det har dom gjort sen vi kom hem för 3 timmar sedan. Mamma, pappa, barn, med petshops, med gosedjuren, men allt. Jättekul. Det som inte är lika kul är att jag halvt om halvt lovade S att vi skulle åka till Ikea och köpa hennes korgar idag. Men jag sa igår kväll och imorse att det troligtvis inte blir av eftersom jag inte gillar att köra bil i snö. Men S blev jättebesviken.


För att få A att trivas så gjorde jag våfflor till mellis. Vi åt dom med glass och sylt.Jag tror dom gillade det. A åt 4 stycken och L 3 stycken. På posten kom M:s sista födelsedagspresent. Sen kom det 4 ekologiska kryddor helt gratis från Kocken. Persilja (det visste jag inte ens fanns som torkad krydda) svartpeppar, citronpeppar (S favorit) och kanel. Jag ska recensera dom och skriva vad jag tycker på min andra blogg och/eller här.


Nu har det snart gått 96 timmar sedan maken ringde Telia och vi böt abonemang. Idag har vi 1,80 megabits bandbredd. Ett par dagar trodde jag var två. Nu har det snart gått fyra. Jag undrar fortfarande när vi får börja betala för det nya? M vil ha kvar Viasat så även om jag tycker deras säljar metoder stinker så får jag bita in det sura äpplet och ha kvar dom i 19 månader till. men nästa gång en försäljare ringer från Viasat ska jag be dom dra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

hmmm, undrar vad No Impact Man och hans familj gör i stället för att använda toapapper?? Urin är ju lätt att skölja bort med duschen (om den når till toan) men det andra????
// Margit

Anonym sa...

Hej!
Jag är också en hemmamamma som jobbar halvtid o vill spara in på annat..har stor familj o hund..vill bara säga att din blogg är jättebra ..du inspirerar mig jättemycket..när min dator kraschade försvann din adress..du ska veta att jag la ner en del tid att hitta den igen.jag läser den flera gånger i veckan..kram pia