Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 9 mars 2011

Myrkrig och positiv storhandling

Jag fick en kommentar på mitt förra inlägg där jag bland annat skrev om hur min kurs i Simple living gick. Jag skrev även om några av deltagarna. Kommentaren handlade om att jag kanske inte skulle lämna ut mina kursdeltagare så mycket. Att man kanske skulle dra sig för att gå en kurs hos mig för att man kan hamna i bloggen om man slutar. Jag har nu valt att radera vad jag skrev. Jag ångrar att jag lämmande ut min blogg, min bok och hemsidelista till kursdeltagaren. Jag är klart imponerad av mig själv. Jag som är världens största latoxe och alltid tar bilen när jag ska hämta och lämna L på skolan har börjat att gå. Det tar 5 minuter längre än att åka bilen. Jag slipper bilmyrkriget som är på parkeringen varje morgon när alla ska lämna sina barn. Det är djungels lag som råder, bilar ställer sig överallt, i ingången till parkeringen, på gångbanan, överallt på parkeringen - även där det inte är rutor. Jag har sytt om L:s pippitröja med. Ännu ett par hundralappar sparade. Sen har jag satt in en annons under säljes i den lokala tidningen igen. Jag hoppas såklart att allt blir sålt.
S, jag och L styrde bilen mot återvinningen och storhandlingen på Coop. Det brukar kosta minst 1800 kronor. Idag skulle vi köpa en massa chips, ostbågar, dricka och annat till L:s disco + den vanliga maten så jag trodde minst 2000 kronor skulle ryka. Det kostade 1295 kronor!! Då köpte S hårfärg för 75 kronor, Ben and Jerry glass som hon ska ha när hon går på bio på söndag för 50 kronor och en tidning (muta från mig för att få med handlingshjälp). L fick också en tidning (se ovan).
Inget gratis med posten idag men två keso helt gratis från Coop för att jag svarat på en undersökning eller något. Ingen film till M heller fast jag mailat honom flera gånger. Verkar vara ett nytt lammskinn. Suck! Jag börjar tycka att Blocket ska ha någon sorts system som Tradera har att man måste vara medlem eller något likande. Det är tredje gången jag blivit lurad när jag velat köpa saker via Blocket.
Jag är igång och funderar angående lån igen. Vi har förutom huslånet lån på bilen, två Jak lån och numera även lån på en bärbar dator. Dom lånen går på ungefär 4000 kronor varje månad. Mitt mål är att bli hemmamamma igen. För att nå mitt mål måste så många fasta och rörliga utgifter som möjligt sänkas eller försvinna helt. Jag sätter in extra på bilen varje månad så det lånet har gått ner litegrann. Men det känns som fel ände att börja nysta i. Om vi betalar av datorn så fort vi bara kan så kan ju dom 560 kronorna som datorn kostar + dom pengarna som vi sätter in extra sättas in extra på nästa lån som är näst lägst. Och så vidare tills alla lån är betalda. Ju mer jag jobbar extra ju mer kan betalas extra på lånen. Men jag vill ju helst vara hemma så att då jobba en massa mer för att ha råd att vara hemma känns sådär.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tråkigt att din kurs gick omintet. För mig är det en nyhet att man kan hoppa av en kurs och få tillbaka pengarna, jag trodde att anmälan var bindande och inte återbetalningsbar! Så borde det vara bortsett från sjukdom med intyg el dyl. Att man missförstått vad kursen handlar om är ju ens eget ansvar tycker jag.

Margit

Jessica Ringdahl sa...

Hej igen!
Jag tycker också att det är tråkigt med din kurs. Hade jag bott i samma del av Sverige som du så hade jag inte tvekat på att gå din kurs :). Jag kan inte annat än att hålla med om att det vanligtvis är så att går man en kurs och avbryter den så får man ändå betala. I många fall får man betala även fast man inte påbörjar kursen men avbokar för nära inpå kursstarten.
Tummen upp för dig coh sträck på dig och dina kunskaper som du har lärt dig den hårda vägen. Människor som rider på andra och inte uppskattar det de får är inte värda att lägga energi på. Du är bra, du är duktig och du har en fantastisk kunskap och du vet vad du vill. Lägg din energi på att nå Ditt mål för dig och din familj.Och se oss som uppskattar alla dina tips och råd. För oss är du mycket värdefull!

Kramar Jessica Ringdahl
Ps; självklart får du publicera med mitt namn. För jag står för mina åsikter DS

Anonym sa...

håller med sofia om att det är dåligt att lämna ut kursdeltagare så, och nu gör du det återigen, är ju inte svårt att räkna ut vem det är heller och bara för att man inte trivs på en kurs behöver man inte hängas ut. Det här blev sista gången jag läste din blogg
Lotta