Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 29 december 2010

Varit aktiv och full brevlåda

Nu när årets slut närmar sig är i alla fall våran brevlåda mer full än vanligt. Det är kataloger från HM, Jotex och alla andra postorderföretag som vi någon gång beställt något från som skickar sina nya kataloger för 2011. Det är också alla föreningar som vi är med i som skickar medlemsavgifter för 2011. Jag har ängnat en hel del tid åt att skriva till alla kataloger. Hej. Jag skulle vilja att ni inte skickade era kataloger till mig för att spara på papper. Jag tittar aldrig igenom dom utan går in och beställer direkt via datorn/hemsidan. Tack.
Sen har jag sorterat bland alla föreningar och gått ur några.

Jag har en buffert nedladdad från någon bank som kallas spargrisen. Där skriver man inkomst och alla fasta utgifter. På sista sidan får man reda på hur mycket man går på + eller - varje månad. Jag räknar alltid utan min lön. När vi går på tillräckligt mycket + utan min lön är det adios till jobbet. Förut när jag var hemma på heltid låg vi på ca 2500 kronor + månaden. Efter att jag började jobba började vissa (inga namn) att spendera. Husvagn, mer kanaler på tv:n och nyare mobiler med abonnemang. L:s fritids har också tillkommit.
Idag var hela året nedskrivit och domen föll. + 928 kronor!!!!!!! Snyft!!!!!!!!!!!! Det verkar vara en lång väg kvar tills jag kan säga adios till jobbet. Tänk positivt, tänk positivt. Förra året låg vi på + 917 kronor. Efter det har vi skaffat ny bil så billån har tillkommit. Bensinen har blivit lägre så billånet äts upp av den minskade bensinkostnaden. Vi har också tagit lån till solvärmen så när den är installerad kommer elen att gå ner. Vi har även skaffat ett Jak lån till. Så vi måste ha minskat några andra utgifter.
Jag fick en smörbytta av mamma och pappa i julklapp. Så nu kan jag äntligen göra eget smör igen.Vilket jag har gjort. Jag skulle behöva en bytta till. Men så länge blir varannan smörask hemgjord. Sen har jag gjort ströbröd på lussekatterna som var kvar. Dels för att ströbrödet var slut och jag inte hade några brödkanter i frysen. Dels för att julbrödet och maten börjar stå alla upp i halsen.
Jag läste på Toves blogg Det goda livet att hon köpt en yoghurtmaskin. Det fick mina små grå att gå igång. Jag gör (gjorde) egen yoghurt på värmedyna. Men mamma har haft en yoghurtmaskin. Så jag mailade henne och hon använde den inte och hon gav den till mig. Så nu gör jag egen yoghurt igen. Snyft. Min maskinpark börjar ge sig! Jag hade en matberedare som gick sönder så jag fick ärva mammas när hon köpte en ny. Nu har den gått sönder. Pluppen som sätter igång maskinen har gått av så varje gång jag ska köra den får jag peta in en provsticka. Det var samma fel med min gamla maskin.Blendern har också gått sönder. Samma fel där. Pluppen som sätter igång maskinen har gått sönder. Där går det inte att fuska genom att peta in något. Funderar på om jag verkligen behöver alla mina maskiner och tycker att jag gör det. Jag har en hushållsassistent. Eller jag har två. Jag fick en av Airam. Tack! Dom gör jag deg i, stoppar korv, gör äppelmos. I matberedaren river jag ost, hackar smådegar. I blendern gör vi smothie flera gånger i veckan.
Det har kommit roliga saker på posten med. L fick ett brev från tomten. Tack för ditt brev stod det bland annat. Nu skrev inte L till tomten så........ Det var med ett pusselkort och ett kuvert med ett frimärke så hon kunde skicka kortet till någon. L tyckte det var kul.
Jag och maken fick varsin handduk från Marabous chokladkalender. Det stod att man skulle få varsin choklad med det var därför jag beställde två.
Två biobiljetter. Dags att L går på bio igen.I början av december var vi på teater/musikal i S klass. Hon går andra året på musikalteater. Jag har aldrig varit på så mycket teater som nu! S lärare hade skrivit till Mikael Wiehe och frågat om dom fick använda texten och musiken till hans cd Dåliga mänskor. Han blev jätteglad. Bland annat sjöng dom en sång som hette Utseendevisan och det var den bästa sång jag hört på länge. Jag som ibland inte tänker längre än näsan räcker mailade Mikael Wiehe och undrade hur jag skulle få tag på skivan. Han svarade. Jag skickade 170 kronor och fick en signerad skiva. Sen att jag upptäckte att den fanns att köpa på cdon för 170 kronor + porto gjorde att min inte längre än näsan tanke blev intjänat porto + en signering. Utseendevisan handlar om att man inte tycker att man duger
Om man inte är för stor är man för liten. Är man inte för lång är man för kort. Är man inte för slät är man för sliten. Är man inte för smal är man för tjock. Man är antingen för hjulbent eller kobent. Man är antingen för kraftig eller klen. Man får bara inte vara som man är.

En ny hemlig låda med ekoligiskt frukt och grönt har också kommit. Babyspenat (bra eftersom allt grönt är slut och djuren behöver mat, ska handla imorgon), kiwi, grape, avockado, bananer, tomater, paprika, clementiner, zuchini, gurka, potatis och morötter.

3 kommentarer:

Esbe sa...

Varför kan du inte ha ditt smör i en vanlig plastbytta (typ tupperware eller vadsomhelst som håller tätt)? Åtminstone tills du får en till plastbytta?

Gott slut!

Mireille sa...

Kan du inte använda nån anna bytta till smöret tillsvidare.Jag köper Floras smör för jag tycker det är godare än bregott och dom askarna är helt i plast och lätta att göra rent annars kanske du kan ta en tom glassförpackning eller nått tupperwareliknande tills du hittar en till i porslin.

Rqvist sa...

Hej, googlade på yoghurtmaskin och fick upp din blogg, en sån maskin har vi med, tänkte kolla om du vet vart man kan beställa hem nya påsar med smakerna och vad det nu var mer som det innehöll? Om du vet vilka det är jag menar! Tack på förhand =) Kram Åsa