Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 17 december 2010

Kvar att göra innan jul lista

Jag jobbar kväll 20 - 23 så det känns som om jag måste göra klart inför julen i helgen. I och för sig har M lovat att göra all julmaten men jag känner på mig att jag får ha ett finger eller två eller hela handen med i det. Känner mig lite smått stressad så jag ska göra en checklista för att se om jag ska stressa upp mig mer eller mindre. Det som är kvar att göra är:
göra klart matklapparna
slå in matklapparna
köpa julgran
klä julgran
köpa julmat
griljera skinka
göra julgodis
baka knäckebröd
sätta ihop pepparkaksbitar till pepparkakshus
garnera pepparkakshus, dass, husvagn och lekstuga
slå in dass och lekstuga
stoppa egen julkorv
lägga in sill
lägga in gurka
göra köttbullar
Sen ska såklart all julmaten lagas till och alla efterrätter göras men det blir på julafton.
Idag har jag bakat vörtlimpornaoch struvorna. Struvor är min favoritkaka. 4 struvor att köpa kostar 18 kronor. Hela satsen (dubbel sats blev 27 stycken, dom första blev smulor) kostar 10 kronor ungefär. Sen har vi julpyntat. Jag har även slagit in resten av alla vanliga julklappar. Det blev massor av julpapper kvar av det jag sparade sen förra året. Vi brukar inte lägga in sill och stoppa korv själva men det är så mycket konstiga tillsatser i maten att jag blir helt mörkrädd. I helgen ska lite saker bytas via Facebook. Fortsättning följer.

Inga kommentarer: